вівторок, 28 лютого 2012 14:33

Іващенко просить тюремщиків не називати його ув'язненим: це порушує закон

Іващенко просить тюремщиків не називати його ув'язненим: це порушує закон

Колишній т.в.о. міністра оборони України Валерій Іващенко закликає Державну пенітенціарну службу утриматися від застосування до нього у своїх повідомленнях для ЗМІ терміну "ув'язнений", оскільки суд ще не виніс вирок у його справі і він не є засудженим, а, згідно з чинним законодавством, лише перебуває в статусі заарештованого відповідно до обраного запобіжного заходу - утриманням під вартою.

Приводом для заяви стало повідомлення прес-служби Госпенітенціарной служби від 24-го лютого після чергового огляду стану його здоров'я членами комісії МОЗ у медчастині Київського СІЗО, наголошується в заяві Іващенка, переданій журналістам у вівторок його адвокатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенко: з ГПУ і СБУ надійшла команда "фас" і почалася фабрикація справи

"У цьому повідомленні щодо мене вжито неправомірний, незаконний термін "ув'язнений Іващенко", - зазначив він у своїй заяві.

При цьому Іващенко звертає увагу чиновників пенітенціарної служби на те, що закон про попереднє ув'язнення застосовується щодо осіб, які утримуються у слідчих ізоляторах у статусі підозрюваних, обвинувачених, підсудних, і має єдине визначення - особи, взяті під варту, а не ув'язнені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Іващенко поскаржився дипломатам, що у СІЗО його батько стає інвалідом

Іващенко переконаний, що керівництво Держпенітенціарної служби "має розуміти неприпустимість подібних довільних, грубих висловлювань, тому що тим самим воно свідомо, принижуючи людську гідність, порушує норми законів, Конституції України, загальну декларацію прав людини".

Зараз ви читаєте новину «Іващенко просить тюремщиків не називати його ув'язненим: це порушує закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути