вівторок, 13 вересня 2011 18:14

Син Іващенко поскаржився дипломатам, що у СІЗО його батько стає інвалідом

Син Іващенко поскаржився дипломатам, що у СІЗО його батько стає інвалідом

Син арештованого екс-в.о. міністра оборони Валерія Іващенка звернувся до дипломатичних представництв та міжнародних організацій з приводу погіршення здоров'я його батька.

Відповідне звернення має у своєму розпорядженні "Українська правда".

Сергій Іващенко зазначив, що згідно з висновком лікарів, за час перебування підсудного в слідчому ізоляторі хвороби, якими він страждав до арешту, різко загострилися. Зокрема, загострилося захворювання спини, що спричинило втрату чутливості пальців ніг і стоп.

"Крім того, підсудний захворів у СІЗО низкою додаткових хвороб, яких у нього не було до арешту, деякі з яких набули статусу хронічних", - стверджує син Іващенка.

Лікарі зробили однозначний висновок, що стан здоров'я Іващенка погіршився, у зв'язку з чим йому необхідно провести комплексне планове лікування в умовах неврологічного стаціонару.

"Більше того, оскільки в крові Іващенка було виявлено підвищений вміст глюкози (що може свідчити про цукровий діабет) - лікарі рекомендували провести низку додаткових аналізів крові, щоб підтвердити або виключити у нього це захворювання. Разом з тим, з моменту встановлення остаточного діагнозу (18 липня 2011 року) - Іващенку медична допомога взагалі не надається", - йдеться у зверненні.

За словами сина Іващенка, його батько кілька разів письмово і усно звертався до керівництва слідчого ізолятора з проханням надати йому необхідну медичну допомогу у зв'язку з різким загостренням захворювання спини.

"Однак ми підкреслюємо, що з 18 липня 2011 року Валерій Іващенко жодної медичної допомоги не отримує, а його письмові та усні заяви про надання медичної допомоги залишаються не тільки без задоволення, а й без відповіді", - заявив син Іващенка.

"Фактично він кинутий державою (в особі пенітенціарної служби, прокуратури, що здійснює нагляд за умовами утримання арештованих, і Печерського райсуду Києва, у провадженні якого перебуває справа за обвинуваченням Іващенка) напризволяще і, не отримуючи необхідної медичної допомоги, поступово стає інвалідом (якщо вже не став)", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Син Іващенко поскаржився дипломатам, що у СІЗО його батько стає інвалідом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути