понеділок, 26 вересня 2011 15:35

Іващенко образився на "нетямущий" Печерський суд

Іващенко образився на "нетямущий" Печерський суд

Колишній в.о. голови Міністерства оборони України Валерій Іващенко звинувачує колегію суддів Печерського районного суду Києва, яка розглядає його справу, в перекручуванні фактів і спробах підштовхнути його на конфлікт з керівництвом СІЗО.

Як наголошується в листі Іващенка, 20 вересня Печерський суд виніс окрему ухвалу, в якій вказується, що нібито Іващенко на судовому засіданні висловив обурення на адресу СІЗО за ненадання йому необхідної медичної допомоги, у зв'язку з чим суд звертає увагу керівництва СІЗО на стан його здоров'я.

"Зазначені твердження є неправдивими, такими, що не відповідають дійсності, оскільки у своїй заяві на підтримку клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу мені я навпаки висловив претензії до колегії суду на чолі з суддею Сергієм Вовком щодо того, що суд не бажає врахувати той факт, що СІЗО не має активних можливостей надати мені необхідну медичну допомогу в умовах стаціонару через відсутність у медчастині ізолятора відповідних фахівців, не кажучи вже про спеціалізоване (неврологічне) відділення", - наголосив у листі Іващенко.

Він також звернув увагу, що на засіданні 20 вересня він звинуватив суддів у нехтуванні нормами Конституції та Кримінально-процесуального кодексу, закону "Про судоустрій і статус суддів", а також у порушенні присяги судді.

"Дивно, що все це було інтерпретовано судом як "обурення на адресу СІЗО". Це не можна сприймати інакше, ніж відверту підтасовку, перекручування фактів з боку суду", - переконаний Іващенко.

Як повідомлялося, 20 серпня 2010 року Генпрокуратура порушила проти Іващенка кримінальну справу за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Зараз ви читаєте новину «Іващенко образився на "нетямущий" Печерський суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути