пʼятниця, 19 серпня 2011 15:29

Суд чиновника Тимошенко перенесли на місяць

Суд чиновника Тимошенко перенесли на місяць

Печерський районний суд Києва продовжить розгляд справи проти колишнього в.о. міністра оборони України Валерія Іващенка 20 вересня в 11.00 у зв'язку із завантаженістю суду.

Відповідне рішення оголосив головуючий Сергій Вовк.

Перед цим суд відхилив клопотання Іващенко про те, щоб дозволити йому бути присутнім на судовому засіданні поза кліткою, на лавці біля своїх адвокатів.

"Наполягаю на задоволенні мого клопотання про прийняття рішення про виключення мого перебування в залі суду засідання всередині клітки, бо це принижує мою честь і гідність", - заявив екс-чиновник, оголошуючи своє клопотання.

Сторона звинувачення не підтримала це клопотання, аргументуючи це тим, що це питання перебуває поза компетенцією суду. Після обговорення клопотання суд виніс рішення не задовольняти його з тієї ж причини - оскільки питання не знаходиться в компетенції суду і передбачений іншою процедурою, яка не входить в рамки кримінальної справи.

"Суд не може виходити за межі своєї компетенції", - пояснив Сергій Вовк.

Суд також відмовив Іващенко у клопотанні про зміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд, оскільки не знайшов для цього підстав.

Дружина Іващенко, в свою чергу, заявила, що якщо стан здоров'я підсудного погіршиться, то винним у цьому буде особисто суддя Сергій Вовк.

Зараз ви читаєте новину «Суд чиновника Тимошенко перенесли на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути