вівторок, 03 квітня 2012 12:08

Іващенка теж треба терміново відправити на лікування – Гримчак

Іващенка теж треба терміново відправити на лікування – Гримчак
Юрій Гримчак вважає, що Луценка вирішили лікувати через візит комісії ПАРЄ. Фото: gazetavv.com

Намір Держпенітенціарної служби лікувати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у стаціонарній установі пов'язано із візитом представників ПАРЄ до Лук'янівського СІЗО.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Юрій Гримчак.

"Наприкінці травня минулого року спеціалісти Міністерства охорони здоров'я, яких викликала Державна пенітенціарна служба, встановили Юрію Луценку діагноз і рекомендували лікування в стаціонарі. До прокуратури, хоч і довго, але таки це дійшло, тому з'явилася реакція. Раніше вустами своїх речників вона розповідала, що Луценку весь час проводять динамічний медичний огляд. Але лікування протягом року не відбувалося і рекомендації медиків не виконувалися. Треба міжнародній спільноті низько вклонитися за те, що вона своєю увагою все ж дотискує нашу владу, роз'яснюючи, що в'язнів при необхідності треба лікувати", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко готовий боротися - адвокат

Депутат нагадав, що влада не відреагувала ні на прес-конференції захисту екс-міністра, ні на звернення до Верховної Ради та президента, поки не відбулося міжнародне втручання.

"Зараз прийняли рішення по Тимошенко та Луценку. Ще треба терміново відправити на лікування Валерія Іващенка. У нього дуже погане самопочуття. Коли ми з Володимиром Ар'євим були у Лук'янівському СІЗО, попросили показати камеру, де він утримується. Нам пояснили, що його треба виносити, тому запропонували продемонструвати подібне приміщення", - наголосив Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пшонки не виключають можливість лікувати Луценка за межами СІЗО

За словами політика, в країні не має бути так заведено, що лікування надають тільки після того, як приїжджає комісія ПАРЄ.

Зараз ви читаєте новину «Іващенка теж треба терміново відправити на лікування – Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути