понеділок, 02 квітня 2012 11:28

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко готовий боротися - адвокат

Луценко готовий боротися - адвокат
Олексій Баганець вважає, що розгляд справи перенесли, бо чекають на рішення Євросуду. Фото: www.nso.org.ua

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко готовий до боротьби у суді.

Про це в інтерв'ю журналістам під Печерським судом сказав його адвокат Олексій Баганець.

"Він вважає свою позицію переконливою – звинувачення надумані. Він буде захищатися. Я у нього був приблизно два тижні тому. Про стан його здоров'я ми з ним не говорили. Обговорювали його позицію, яку будемо відстоювати у Апеляційному суді. Навіть по цьому виділеному в окреме впровадження епізодові (щодо організації оперативно-розшукових заходів у справі про отруєння Віктора Ющенка – Gazeta.ua) не говорили, бо він взагалі абсурдний", - зазначив він.

Адвокат нагадав, що 17 квітня відбудеться відкрите засідання Європейського суду, де буде розглядатися позов Луценка з приводу його незаконного затримання та утримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка вимагатиме закрити чергову справу проти екс-міністра

"Якщо Євросуд прийме рішення про те, що він незаконно був затриманий, то це може стати підставою для Апеляційного суду для звільнення його з-під варти навіть під час розгляду апеляції. Європейський суд розглядає позов не по суті винесеного вироку. Він має визначити, чи допущено порушення прав Луценка на особисту недоторканність", - зауважив Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Луценком розпочався без нього

Захисник Луценка пояснив, що справу щодо проведення оперативно-розшукових заходів у справі про отруєння Віктора Ющенка перенесли аж на 23 квітня, тому що чекають на рішення Євросуду. "Розуміють, що це буде прецедент. Тому для суду кращий вихід сьогодні – не особисто приймати вольове рішення про звільнення з-під варти, а послатися на Європейський суд", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Луценко готовий боротися - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути