середа, 03 листопада 2021 12:51

Суд звільнив від відповідальності фігуранта справи Гладковського

Вищий антикорупційний суд звільнив від відповідальності Віталія Жукова у справі передавання хабаря директору державного підприємства "Ізюмський приладобудівний завод" Сергію Філоненку.

Таке рішення колегія суддів ухвалила 27 жовтня, повідомляє "Слово і діло".

Про підозру Жукову повідомляли Національне антикорупційне бюро й Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Водночас керівнику держзаводу не погодило підозру керівництво офіса генерального прокурора.

 

НАБУ й САП звернулися до офіса генпрокурора, оскільки Філоненко є депутатом Ізюмської міської ради (член фракції "Слуга народу"), тобто спеціальним суб'єктом, якому про підозру може повідомити лише генпрокурор або його заступник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцянка Зеленського "Весна прийде - саджати будемо" виявилася пшиком

Адвокат Жукова подав клопотання про звільнення клієнта від відповідальності у зв'язку із закінченням терміну давності в п'ять років.

За версією обвинувачення, хабар Філоненку передали у вересні 2016 року. Відповідно терміни давності закінчилися у вересні 2021-го. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили.

Віталій Жуков і Андрій Рогоза зі справи сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря пішли на угоду зі слідством, повідомляє "Слово і діло".

Однак, угоду з Рогозою не затвердив Солом'янський райсуд міста Києва, а з Жуковим - Вищий антикорупційний суд. Водночас справу Ігоря Гладковського апеляційна палата Вищого антикорупційного суду передала на розгляд Солом'янського суду.

У вересні суд затвердив угоди про визнання винуватості й призначив рік випробного терміну Артему Болдирєву й Олександру Фомічу у справі про ухилення від сплати податків на постачанні товарів для Укроборонпрому.

У березні 2019-го журналісти Bihus.info повідомляли, що син колишнього першого заступника секретаря і його бізнес-партнер Жуков отримували відкати від постачання комплектувальних частин для літаків за завищеними цінами.

У квітні цього року САП передала до суду обвинувальний акт щодо Гладковського-молодшого. Його підозрюють у корупційній схемі з постачання комплектувальних для військової техніки на державних підприємствах Укроборонпрому.

Зараз ви читаєте новину «Суд звільнив від відповідальності фігуранта справи Гладковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути