Ексклюзиви
понеділок, 20 вересня 2021 17:12

Оборудки в оборонці за попередників: двоє фігурантів пішли на угоду зі слідством

Оборудки в оборонці за попередників: двоє фігурантів пішли на угоду зі слідством
Прокурор уклав угоду з обвинуваченими і скерував її до суду. Фото: pixabay.com

Суд затвердив угоди про визнання винуватості й призначив рік випробного терміну Артему Болдирєву й Олександру Фомічу у справі про ухилення від сплати податків на постачанні товарів для Укроборонпрому.

Рішення 2 вересня ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє "Слово і діло".

Обидва чоловіків пішли на угоду зі слідством. Тож прокурор уклав із ними угоду й скерував її до суду. Суд її затвердив і визнав обвинувачених винними в легалізації коштів.

Болдирєву й Фомічу призначили покарання - п'ять років позбавлення волі з конфіскацією майна та із забороною обіймати адміністративні посади впродовж року.

Водночас їх звільнили від конфіскації і позбавлення волі на випробний термін на один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Гладковського передали до суду

За версією слідства, у травні 2015 року Віталій Жуков, який вже працював в Укроборнпромі, і друг Андрій Рогоза розробили план постачання товарів для концерну. Ішлося про деталі й комплектувальні частини для бронетехніки й озброєння з можливістю ухилення від сплати податків.

Організували схему за допомогою компанії Оптимумспецдеталь. Через низку приватних фірм провели операції з легалізації товарів, які придбали за готівку. Рогоза й Жуков отримали 49,34 млн грн унаслідок ухилення від сплати податків.

Для маскування незаконного походження коштів через банківські рахунки провели низку господарських операцій через приватні компанії, підконтрольні Болдирєву й Фомічу.

Операції проводили з рахунками Оптимумспецдеталь, на які надходили кошти від державних підприємств з Укроборонпрому.

У березні 2019-го журналісти Bihus.info повідомляли, що син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор і його бізнес-партнер Віталій Жуков отримували відкати від постачання комплектувальних частин для літаків за завищеними цінами.

У квітні цього року Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо Ігоря Гладковського. Його підозрюють у корупційній схемі з постачання комплектувальних для військової техніки на державних підприємствах Укроборонпрому.

Зараз ви читаєте новину «Оборудки в оборонці за попередників: двоє фігурантів пішли на угоду зі слідством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути