четвер, 12 вересня 2013 11:28

Суд позбавив нардепа Маркова депутатського мандата

Суд позбавив нардепа Маркова депутатського мандата
Ігор Марков. Фото: lenta-ua.net

Вищий адміністративний суд України визнав неможливим чітко встановити результати виборів до Верховної Ради у 133-му окрузі в Одеській області. А також визнав відсутніми статус і повноваження народного депутата у Ігоря Маркова.

Відповідне рішення оголосив суддя ВАСУ Юрій Цвіркун в четвер за позовом екс-народного депутата Юрія Кармазіна.

Як повідомлялося, заступник голови Одеської облради Олексій Гончаренко направив до окружного адміністративного суду Києва позов проти Центрвиборчкому і Маркова з вимогою позбавити останнього депутатського мандату.

"За більш ніж 7 місяців перебування в парламенті пан Марков з 53 засідань парламенту вшанував своєю присутністю лише половину - 27. Жодного депутатського запиту, жодної поправки, жодного виступу з трибуни... Передвиборні обіцянки, включаючи основні гасла його кампанії - референдум, Митний союз, федералізація - забуті. Як родзинка на всьому цьому - голосування за обрання свободівця Кошулинського віце-спікером парламенту, що зафіксовано на порталі Верховної Ради", - пояснив політик мотиви свого вчинку у власному блозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" Марков вкрав мандат. 6 тисяч бюлетенів були сфальсифіковані - ЗМІ

Марков виграв вибори в одномандатному окрузі № 133 (Київський район Одеси), набравши 26,6 % голосів виборців у жовтні 2012 року.

Марков випередив свого головного конкурента-кандидата від Партії регіонів Гончаренко більш ніж на 6 %.

Як повідомлялося, 133 -й округ був одним з найбільш проблемних в Одеській області. У числі інших порушень тут масово використовувалися ручки зі зникаючим чорнилом. Співробітники міліції зафіксували використання таких ручок, принаймні, на 40 дільницях.

Зараз ви читаєте новину «Суд позбавив нардепа Маркова депутатського мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути