понеділок, 26 червня 2017 09:44

Суд не дозволив перевіряти е-декларацію лідера фракції

Суд не дозволив перевіряти е-декларацію лідера фракції
Печерський райсуд Києва відмовив Генпрокуратурі у перевірці е-декларації лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Фото: УНІАН

Печерський райсуд Києва відмовив Генпрокуратурі у позаплановій перевірці інформації про сплату податків та зборів, які відображені в електронній декларації за 2016 рік народного депутата і лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це повідомляє "Главком".

Таку ухвалу суду 21 червня оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У клопотанні прокурор розписав, що 30 січня цього року проти Ляшка відкрили карну справу за ухилення від сплати податків, зборів.

Нардеп подав до Національного агентства з питань запобігання корупції щорічну електронну декларацію за 2015 рік, у якій вказав наявність готівки у 890 тис. грн, $740 тис. і €90 тис. Ще вказав 12 об'єктів цінного рухомого майна без деталізації їхньої цінності та набуття впродовж 2009–2013 років у власність 10 об'єктів нерухомого майна без відомостей щодо вартості.

Відповідно до інформації про доходи, отримані від податкових агентів за 1998–2015 роки, виплачений дохід Ляшком становив 3,3 млн грн, сплачено податків – 398,3 тис. грн.

Слідчий суддя Кристина Тарасюк, відмовляючи у задоволенні клопотання Генпрокуратури, пояснила: "народного депутата України Олега Ляшка як фізичну особу, яка не є платником податків, зокрема самозайнятою особою, не можна розглядати як ймовірний суб'єкт злочину". Вона також констатувала відсутність кримінальної справи проти нардепа-радикала за незаконне збагачення, яка б дозволила проведення такої перевірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді заговорили про агентуру ФСБ

Генеральна прокуратура вирішила позапланово перевірити електронні декларації 29 народних депутатів. Серед них - народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий.

21 червня ГПУ направила до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з цього народного депутата. Причина - ухилення від сплати податків у 1 млн 846 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Суд не дозволив перевіряти е-декларацію лідера фракції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути