Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2011 11:02

Студенти не послухалися суду і вийшли на протест

Студенти не послухалися суду і вийшли на протест

Група активістів студентської організації "Пряма дія", які протестують проти політики міністра освтіи і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника, в п'ятницю попрямувала колоною з Михайлівської площі у Києві в бік Європейської площі.

Повідомляється, що близько 50 осіб організованою колоною рушили з Михайлівської площі, на якій їм, згідно з рішенням суду, не дозволено проводити в п'ятницю цю акцію, Трьохсвятительською вулицею в бік Європейської площі.

Співробітники міліції заблокували їм шлях цією вулиці неподалік від центрального входу в Михайлівський собор, після чого колона зупинилася. Наразі студенти стоять напроти міліціонерів з прапорами і транспарантами і скандують гасла: "Студенти всього світу за вільну освіту", "Ви нам корупцію - ми вам революцію", "Геть ментовський бєспрєдєл".

Порядок в районі проведення акції забезпечують кілька десятків міліціонерів, неподалік стоять п'ять автобусів з бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Жодних інцидентів поки не помічено. Представили студентської організації намагаються домовитися з правоохоронцями про те, щоб їм дали можливість провести свою ходу. Вони аргументують це тим, що в рішенні суду вказано конкретні вулиці і площі центральної частини Києва, а вони хочуть пройти не забороненими для акцій вулицями.

Зараз ви читаєте новину «Студенти не послухалися суду і вийшли на протест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути