Ексклюзиви
четвер, 13 червня 2024 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг зробив заяву щодо ударів по РФ із винищувачів F-16

Столтенберг зробив заяву щодо ударів по РФ із винищувачів F-16
Право на самозахист закріплене у Статуті ООН. Фото: pixabay.com

Удари по Росії з винищувачів F-16 будуть цілком законними. Україна має право на використання західної зброї для захисту.

Самооборона не є ескалацією, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу в Брюсселі.

"Україна має право на самозахист. І це право на самозахист включає також завдання ударі по законних військових цілях на території російського агресора", - відповів він на питання про те, чи матиме Київ право бити по РФ літаками F-16.

За його словами, союзники працюють над тренуванням українських пілотів та технічного персоналу на F-16.

Столтенберг привітав рішення партнерів дозволити Україні завдавати ударів по території Росії західною зброєю. Втім, терміни навчання українських пілотів він не назвав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон назвав головні теми обговорення на майбутньому "Рамштайні"

Право на самозахист закріплене у Статуті ООН. Столтенберг закликав союзників допомогти Україні відстояти право на самооборону та послабити обмеження.

"Це агресивна війна. Росія напала на Україну. І це кричуще порушення міжнародного права. Відповідно до міжнародного права, Україна має право на самооборону, і право на самооборону також включає завдання ударів по законних військових цілях на території агресора, Росії", - наголосив генсек НАТО.

Використання безпілотників не приведе до перемоги у війні. Дрони - це підтримка, а не основна зброя, заявив очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua. Буданов у відповідь на запитання про дозвіл бити Україні західною зброєю по території РФ вказав, що це полегшить ситуацію на фронті. Він також прокоментував створення Сил безпілотних систем, зазначивши, що використання дронів у війні є лише підтримкою.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг зробив заяву щодо ударів по РФ із винищувачів F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути