пʼятниця, 05 березня 2021 14:57

Стерненко подав апеляційну скаргу

Громадський діяч Сергій Стерненко подав апеляційну скаргу на рішення Приморського районного суду міста Одеси, який оголосив йому тюремний вирок. Про це повідомила Facebook-сторінка активіста в п'ятницю.

"Вирок проти мене є не тільки абсурдним та незаконним, а і є інструментом політичної розправи та тиском проти всіх громадян, які з 2014 року ведуть боротьбу проти російських окупантів та їхніх пособників, а також проти тих, хто сміливо не мовчить про порушення прав людини.

Коли Татаров (заступник керівника Офіса президента. - Gazeta.ua) за реально вкрадені 85 мільйонів сидить на посаді, а я за вигадані 300 грн сиджу в тюрмі, це несправедливо!

Коли терорист і кат Стуса Медведчук сидить у парламенті, а я та інші політв'язні в тюрмі, це несправедливо!" - ідеться в тексті.

Суддю Віктора Попревича, який виносив вирок, Стерненко назвав "комуністом", який "не здійснив судовий розгляд повно, його висновки не відповідають фактичним обставинам справи, істотно порушив КПК, а також неправильно застосував норми ККУ".

Автор: @ssternenko
 

Паралельно адвокати Стерненка працюють над апеляційними скаргами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський робить ту ж помилку, що і Янукович

23 лютого Стерненка засудили до 7 років і 3 місяців в'язниці з конфіскацією половини майна. Рішення виніс Приморський райсуд міста Одеси.

Минулої суботи під Офісом президента й Офісом генерального прокурора відбулася багатотисячна акція "Справедливість Стерненку — справедливість усім".

Громадськість вимагала від президента Зеленського судову реформу та відставку з посади генерального прокурора Ірини Венедіктової.

Зараз ви читаєте новину «Стерненко подав апеляційну скаргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути