понеділок, 26 грудня 2011 16:31

Соболєв: Янукович мститься всім, хто не дав йому стати президентом

Соболєв: Янукович мститься всім, хто не дав йому стати президентом

Народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" впевнений, що головний мотив Віктора Януковича щодо екс-чиновників - це кривава помста всім, хто свого часу не дав йому стати президентом.

"Ключове завдання влади - ні в якому разі не допустити Тимошенко ні до парламентських, ні до президентських виборів, для чого і підбиралися відповідні терміни і статті. І друге завдання - зрозуміла примітивна кривава помста - середньовічна чи часів племен. Янукович, який сам відсидів два строки, вирішив помститися всім, хто не дав йому стати президентом. Тимошенко, Луценко, Діденко, Макаренко, Іващенко, Корнійчук ...", - сказав він в інтерв'ю "Главкому".

"Він просто вирішив використати підконтрольну йому прокуратуру і суди, про що сам зізнався на прес-конференції - напередодні розгляду справи Тимошенко він збирав людей у ??себе в кабінеті і вони радилися, як це зробити. Більш відвертого заяви про те, що він впливає на суди і прокуратуру, навряд чи можна було почути. І одразу ж, другий посил - він заявляє, що ніяк на них не впливає", - додав "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко у "листі до диктатора" дала Януковичу кілька порад керування країною

Відповідаючи на запитання, чому Янукович не мстить екс-президенту Віктору Ющенку, Соболєв зазначив, що "за поняттями мстити йому не правильно".

"Він же виконав свої обіцянки - дав недоторканність депутатам всіх рівнів, включаючи сільські ради, і таким чином врятував Партію регіонів від відповідальності, він призначив "їхнього" Генпрокурора, Богатирьову в РНБО ... Меморандум, який підписувався заради великих цілей, був, що називається, "для приїжджих". А реально було голосування за Єханурова, який дав дорогу в життя "Росукренерго". Це все була змова, і свою її частину Ющенко виконав", - упевнений "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв: прес-конференція Януковича підтвердила, що він керує процесом проти Тимошенко

У той же час, нардеп додав, що "і тут є почуття помсти, тому вилазять чорти з табакерки на кшталт банку "Україна". "І Кучма - це теж помста. Янукович хотів убити двох зайців: показати, що у нас перед законом усі рівні, плюс елементарний шантаж тих, хто володіє капіталам у сім'ї Кучми", - зазначив Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зізнався - Тимошенко стоїть на шляху асоціації з ЄС

Відповідаючи на запитання, чи не настало у Януковича ще почуття задоволення від помсти, Соболєв зазначив: "Є такі, у кого "перша кров" викликає зовсім інші відчуття - збудження і вимогу річок крові. Тут ми, напевно, маємо саме такий випадок".

Зараз ви читаєте новину «Соболєв: Янукович мститься всім, хто не дав йому стати президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути