понеділок, 26 грудня 2011 14:05

Тимошенко у "листі до диктатора" дала Януковичу кілька порад керування країною

Тимошенко у "листі до диктатора" дала Януковичу кілька порад  керування країною

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко написала "листа диктатору" Віктору Януковичу, де закликала гаранта не віддавати ГТС Росії та жити для людей.

"Ви стали главою держави, в якій жити мільйонам українців. Тому я хочу дати вам кілька порад, які, я сподіваюся, дозволять уникнути фатальних помилок і дадуть можливість зберегти країну для майбутніх поколінь, а вам обличчя", - йдеться в її листі, оприлюдненому прес-службою "Батьківщини".

"По-перше, не намагайтесь отримати повагу та любов народу насиллям і гвалтуванням. Ви цю країну не в карти виграли, за вас проголосували люди, які сплутали вас з вашими біг-бордами. Сьогодні ви над цими людьми відверто знущаєтесь, і найстрашніше (для вас) що люди це вже розуміють... Це вам тільки здається, що ви сильний та впливовий, а попереду безхмарне правління на довгі роки, - написала вона голові держави із СІЗО. - Тому перша порада – розпочніть жити для людей. Я знаю, що вам це важко. Тож якщо не вийде, зробіть хоч вигляд, що люди все ж таки є в країні, де ви тимчасово працюєте президентом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко в камері думає "про вічне і своє місце в ньому" - відкритий лист

Тимошенко також наголосила, що найбільший промах президента - згортання процесу об'єднання з Європою.

"По-друге, не знаю наскільки ви розбираєтесь в міжнародних та геополітичних питаннях, але у мене для вас погана новина: Євро-2012 це не договір про євроінтеграцію, вас ввели в оману. Це – футбол, - нагадала екс-прем'єр. - Не парафувавши 19 грудня угоду, ви відкинули країну назад на десятки років... У вас ніколи не вийде грати на протиріччях між Європою та Росією, як ви сподівалися. Не з вашими природніми здібностями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала опозицію до об'єднання, аби "дати бій правлячій мафії"

"По-третє, - пише Тимошенко. - не додумайтесь віддати газотранспортну систему. Це наш останній стратегічний ресурс. Вас і приймають сьогодні в "Горках" тільки тому, що ця система досі належить Україні. Після її втрати у вас не залишиться жодного аргументу ані на свою користь, ані на користь країни. Ви віддали Севастополь за дешевий газ, і де він? Зараз хочете здати ГТС... А що наступного року здавати будете, Вікторе Федоровичу? - "Хонку" свою?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада не захотіла "рятувати" Тимошенко

Застерегла екс-прем'єр Януковича і від родинності і кумівства в політиці: "... це погано закінчується. Запитайте про це хоча б у свого товариша – вашого попередника. То тільки в казках батько ділить майно між синами. Зрозуміло, що ви брали шлюб ще в радянські часи, коли в ЗАГСі висіло гасло "Міцна сім'я – міцна держава". Але ви надто буквально дотримуєтеся цього принципу. І сім'я у вас уже настільки міцна, що від держави скоро нічого не залишиться".

Порадила Тимошенко президенту і не привласнювати "так брутально, нахабно і відкрито державне майно": "Марна праця. Рано чи пізно все доведеться повернути".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні легалізувались тоталітаризм та репресії - Кириленко

На завершення Тимошенко застерегла Януковича від долі диктатора: "Я, Вікторе Федоровичу, дуже добре вивчила анатомію диктатури. Головна її ознака в тому, що вона завжди закінчується. І завжди безславно. Диктатор, при всіх своїх силових та ресурсних блискучих атрибутах – слабка, залякана і обмежена людина. Страх – єдине почуття, з яким він ніколи не розлучається".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко написала листа про боротьбу світла і пітьми

"Словом, Вікторе Федоровичу, коли будете підіймати свій традиційний келих "Harrogate" під новорічною "йолкою", замисліться бодай на мить над суттю свого правління, подумайте про трагічні помилки. Про вже зроблені та про ті, які ще хочете зробити. Аналізуйте промахи та невдачі в час їх здійснення, а не потім. Бо потім – пізно. Робіть так, бо інакше - "я вам не заздрю". Інше – додумайте самі...", - завершила вона.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко у "листі до диктатора" дала Януковичу кілька порад керування країною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути