понеділок, 26 грудня 2011 12:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко в камері думає "про вічне і своє місце в ньому" - відкритий лист

Тимошенко в камері думає "про вічне і своє місце в ньому" - відкритий лист

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко розповіла, що у камері вона зрозуміла, що "Господь – єдиний друг, єдина доступна родина".

Про це йдеться в її листі з ізолятора з нагоди Різдва, яке святкують християни західного обряду, оприлюдненому офіційним сайтом Тимошенко.

"Кажуть, що в окопах під вогнем немає атеїстів. Тут, після показового судилища наді мною та чотирьох з половиною місяців у камері, я зрозуміла, що у тюрмі також немає атеїстів, - пише Тимошенко у своєму листі із СІЗО. - Коли тебе, не зважаючи на нестерпний біль, допитують та судять прямо в тюремній камері десятки годин, без перерви і перепочинку, коли вся каральна система авторитарного режиму щодня намагається знищити тебе навіки... Тоді молитва стає єдиною інтимною, вартою довіри розмовою, що вселяє надію. Ти розумієш, що Господь – твій єдиний друг, твоя єдина доступна родина, тому що будучи позбавленою навіть доступу до священика, я не маю кому більше довірити свої думки та надії".

У пору любові та родинного свята, у Різдвяні дні, самотність тюремної камери стає особливо нестерпною, зізнається екс-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко закликала опозицію до об'єднання, аби "дати бій правлячій мафії"

"Але дивно те, що твої почуття не притупляються цим мертвим та жахливим світом. Навпаки, він запалює їх: твій розум звільняється від повсякденних турбот, щоб думати про вічне та твоє місце у ньому. Ця свобода духу є справжнім несподіваним подарунком у різдвяну пору. У темряві камери, я знаходжу сили та надію від того, що знаю: Господь – поруч зі мною. Адже де ще місце Христа, як не поруч з тими, хто страждає та просить милості", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко написала листа про боротьбу світла і пітьми

"Певною мірою, заспокоює цього Різдва те, що я знаю: всі театральні декорації впали, безбожність, жорстокість та злочинність авторитарного режиму, який сьогодні править у Києві, нарешті постали перед українцями і світом у зрозумілому світлі. Всі дізналися, що удаване прагнення європейського майбутнього цього режиму є обманом. Всі побачили, що при владі перебувають клептократи. Зневага режиму до Конституції та верховенства права тепер є незаперечними", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Карр - Тимошенко: я знаю, як ти любиш Україну, і це важливіше ніж сто тисяч кодексів

Екс-прем'єр висловила переконання, що "з цим демократична європейська спільнота миритися не буде, а українці у своїй боротьбі будуть сильними та не самотніми".

"Цього Різдва я попрошу мою родину та друзів не хвилюватися за мене. Як сказала Анна Ахматова (не Ахметова) "Я жива у цій могилі". Справді, знаю, що більше жива ніж люди, які ув'язнили мене тут. Різдво – час, що може позначити новий початок для всіх нас", - підсумувала Тимошенко у своєму листі із СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко в камері думає "про вічне і своє місце в ньому" - відкритий лист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути