вівторок, 15 листопада 2011 16:40

Верховна Рада не захотіла "рятувати" Тимошенко
12

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні парламент приступив до розгляду законопроекту №9221 про гуманізацію правопорушень у господарських та службових сферах. Члени Партії регіонів наполягали на перегляді кожної поправки, які вже розглядав комітет.

Згодом Верховна Рада все ж не підтримала поправку до президентського законопроекту про гуманізацію відповідальності за злочини у сфері господарської та службової діяльності, яка дозволяла б звільнити з ув'язнення екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Парламентська більшість не підтримала виключення з Кримінального кодексу України статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) у нинішній редакції.

Після цього депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" заблокували трибуну. Згодом на знак протесту фракція залишила зал засідань Верховної Ради. "На знак протесту зараз ми покидаємо зал парламенту, який повністю втратив своє призначення як законодавчий орган і перетворився на інструмент легітимізації антизаконних та антинародних рішень", - сказав перший заступник лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін з парламентської трибуни.

У свою чергу, лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко заявив, що депутати фракції покинули засідання парламенту у вівторок і не будуть брати участь у ньому до кінця сьогоднішнього робочого дня. "Це фарс, в якому ми не будемо брати участь сьогодні ... Завтра фракція буде у повному складі в залі парламенту, завтра опозиційний день. Ми завтра будемо потужно працювати за нашим планом, який запропоновано на опозиційний день", - сказав Кириленко.

Він також сказав, що "БЮТ-Батьківщина" має намір звернутися до європейського співтовариства з відкритим листом щодо ситуації в Україні.

Тим часом, у Партії регіонів вважають, що норма, прописана у 365 статі Кримінального кодексу, відповідає законодавству, прийнятому у низці європейських країн. Про це заявив лідер фракції Олександр Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада не захотіла "рятувати" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути