понеділок, 18 жовтня 2021 23:55

"Слуги народу" витратили на своїх помічників сотні тисяч гривень

"Слуги народу" витратили на своїх помічників сотні тисяч гривень
Найбільше помічників у фракції "Слуга народу". Фото: 112ua.tv

На роботу помічників народних депутатів витрачено 311 мільйонів бюджетних коштів.

Щороку цифра, яку держава виділяє на утримання помічників змінюється, бо прив'язана до прожиткового мінімуму. У поточному році мова йде про 740 тисяч гривен на одного депутата. Про це йдеться у черговому розслідуванні BIHUS info.

Зокрема, Микола Тищенко за два неповних роки своєму помічникові заплатив 1 мільйон 100 тисяч гривень. Це приблизно по 45 тисяч гривень або 1500 доларів на місяць. Ці гроші йдуть його бізнес-партнеру Олександру Сітику. На Сітика записана квартира, будинок і ще всіляка всячина, якою на правах власника користується Микола Тищенко.

Син першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра - Микита - працює помічником народного депутата від "Слуг народу" Юрія Киселя. Середня зарплата у нього приблизно 24 тисячі гривень на місяць, а також має періодичні надбавки у кількадесят тисяч гривень. Загалом за майже два роки роботи у Верховній Раді Микита Шефір отримав близько 600 тисяч гривень. У Верховній Раді він не з'являється.

Андрій Холодов взяв собі помічницею Лесю Васильченко — бізнес-партнерку своєї дружини Катерини Шаховської. За її діяльність у Верховній Раді у ролі помічника нардепа вона отримала понад 700 тисяч гривень бюджетних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чарівна "корочка": у Раді на 421 нардепа працюють понад 4 тис. помічників

Володимир Тимофійчук взяв у помічники свого дядька — Богдана Тимофійчука. І заплатив йому за рік майже 300 тисяч зарплати. Антикорупційні органи лише через рік побачили, що нардеп винайняв свого родича і передали справу до суду. Довелося звільнити дядька. І все.

Марина Нікітіна влаштувала помічником родича — свого чоловіка Олександра. Працював за трудовим договором більше півроку і отримав за цей період близько 100 тисяч гривень.

Олександр Кабанов взяв помічницею Аліну Кузнєцову. Це дружина "Слуги" Олексія Кузнєцова. І за півтора року заплатив їй приблизно 600 тисяч бюджетних коштів.

Василь Німченко взяв помічницею свою дружину — Марину Німченко, якій заплатив 375 тисяч гривень за два роки роботи парламенту.

У Верховній Раді працюють 4188 помічників. Здебільшого на громадських засадах - 3130, 990 - за строковим трудовим договором на постійній основі, а 68 - за строковим трудовим договором за сумісництвом. Таке дослідження опублікував рух "Чесно".

Спецстатус помічника згідно із законом дає низку суттєвих привілеїв. Найбільше помічників у фракції "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «"Слуги народу" витратили на своїх помічників сотні тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути