середа, 24 листопада 2021 19:48

"Слуга народу" приховала будинок під Києвом і купила Land Rover за 20 тис. грн

"Слуга народу" приховала будинок під Києвом і купила Land Rover за 20 тис. грн
Ольга Саладуха йшла 57 у списку партії "Слуга народу" на парламентських виборах. Фото: @saladukhaolga

Народна депутатка від "Слуга народу" Ольга Саладуха не задекларувала подарунок у вигляді недобудованого житлового будинку під Києвом площею 170 кв. м.

Про це сказано у висновках Національного агентства з питань запобігання корупції за результатами перевірки декларації депутатки за 2020 рік, повідомляє "Слово і діло"

"Слуга" придбала земельну ділянку площею майже вісім соток у селі Колонщина Макарівського району Київської області. Проте не вказала, що на ній розташований недобудований будинок вартістю майже 3,18 млн грн.

Депутатка заперечила одержання нею в подарунок недобудованого будинку. Вказала, що землю придбала 16 листопада 2020 року і нібито на день покупки і станом на кінець року на ділянці не було нерухомості чи незавершених об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи бідності: мати "слуги народу" придбала нерухомості на 14,5 млн грн

Водночас НАЗК отримало відповідь від компанії "Лун". Фірма ще 15 червня 2019-го здійснила аерообліт в селі Колонщина з записом відео, на якому зафіксували вказаний будинок. Тобто нерухомість була, попри заперечення нардепки.

Також це ж підтверджується інформацією від Національного центру управління та випробувань космічних засобів, який промоніторив зі спутника земельну ділянку.

"Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 3 178 578 грн. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки злочину", - повідомили в НАЗК.

Крім того, Нацагентство засумнівалися у достовірності вказаних грошових активів в декларації депутатки в розмірі 1,55 млн грн.

В органі підрахували, що насправді ця сума має становити 850 тис. грн, серед яких лише 70 тис. грн чоловіка нардепки. Однак чоловік зміг за свої 70 тис. у 2020 році придбати автівки Land Rover Range Rover Velar 2018 року випуску за 800 тис. і Mazda CX-5 2016-го за 148 тис, а також причіп за 20 тис. Загалом на 1,027 млн грн.

Різниця між вартістю придбаних транспортних засобів і законними доходами чоловіка становить 957 366 грн, джерела походження яких не підтверджено суб'єктом декларування, вважають в НАЗК.

Також НАЗК вказало, що 3 листопада 2020 року Саладуха купила автомобіль Land Rover Range Rover Sport 2011 року за 20 тис. грн. Хоча, за даними експерта, такий автомобіль коштує 619 680 грн.

Вже 30 травня цього року "слуга" продала цей автомобіль, але вже за ринковою вартістю в 637 тис.

22 листопада НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили народному депутату з групи "Довіра" Сергію Шахову підозру в недекларуванні майна на 60 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" приховала будинок під Києвом і купила Land Rover за 20 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути