вівторок, 12 жовтня 2021 16:53

"Слуга" Клочко таємно пожертвував партії 1,4 млн грн

"Слуга" Клочко таємно пожертвував партії 1,4 млн грн
"Слуга народу" Клочко потрапив у майновий скандал. Фото: bihus.info

Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Клочко не вніс у декларацію за 2020 рік інформацію про мільйонну пожертву партії.

Про це йдеться в результатах повної перевірки Національного агентства з питань запобігання корупції декларації депутата, повідомляє "Слово і діло".

НАЗК установило, що депутат не вніс інформацію про витрати на підтримку партії - 1,4 млн грн, які він здійснив торік 28 серпня.

Назви партії у звіті немає.

Водночас у фінансовому звіті партії "Слуга народу" за третій квартал 2020-го в розділі "Відомості про внески грошовими коштами на рахунки політичної партії" немає інформації про пожертву Клочка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У партії Зеленського не бачать корупції в тому, що мати нардепа накупила нерухомості майже на 15 млн грн

Згідно з декларацією, нардеп торік отримав зарплату 517 тис. грн і 504 тис. грн - на відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням депутатських повноважень.

Дружина Неля Клочко заробила втричі більше - 3,3 млн грн як дохід від підприємницької діяльності.

2019 року на парламентських виборах Клочко був №83 у списку "Слуги народу". Він є головою Комітету з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку й містобудування.

У вересні цього року журналісти Bihus.info повідомили, що 70-річна матір нардепа Клочка впродовж двох років стала власницею двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і авто. Вартість майна оцінили в 14,5 млн грн.

Нардеп заявив, що матері допомагає "забезпечена" сестра Олена Грузіцька. Однак журналісти з'ясували, що жінка немає жодного бізнесу і статків для придбання згаданої нерухомості й майна.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга" Клочко таємно пожертвував партії 1,4 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути