середа, 23 травня 2012 09:47

Скуратівський про "мовний" закон ПР: "мерзотників треба називати мерзотниками"

Скуратівський про "мовний" закон ПР: "мерзотників треба називати мерзотниками"
Вадим Скуратівський вважає "мовний" законопроект провокацією. Фото: gazeta.ua

Мистецтвознавець Вадим Скуратівський порадив не звертати увагу на таких "мерзотників" як "регіонал" Вадим Колесніченко.

Коментуючи "мовний" закон "регіоналів" Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова, який фактично може ввести російську як другу державну мову, він наголосив:

"Нелюдь треба називати нелюддю, мерзотників треба називати мерзотниками. Йдеться про те, що з усіх сил ми маємо говорити правду. І треба сказати, що в контексті безперестанної війни зі сходу з українською мовою це те саме, що й Емський указ".

Мистецтвознавець підкреслив, що спробу ввести російську як другу державну мову варто розглядати в контекст півторастолітньої українофобії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатомовність Ківалова і Колесніченка виллється у мільйони гривень - Єхануров

"Водночас, це така дрібниця, таких дрібних мерзотників багато. З одного боку, це по своєму колосальна провокація, а з другого боку, на кожному кроці нашого з вами національного громадянського існування ми зустрічаємося з такою мерзотою і з такими мерзотниками", - наголосив Скуратівський.

Нагадаємо, що до порядку денного засідання Верховної Ради України в четвер, 24 травня, внесено проект закону про основи державної мовної політики.

Раніше, 14 травня на погоджувальній раді парламенту голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов виступив за розгляд найближчим часом законопроекту про мови і попросив керівництво парламенту поставити його на розгляд.

Зараз ви читаєте новину «Скуратівський про "мовний" закон ПР: "мерзотників треба називати мерзотниками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути