понеділок, 20 червня 2022 21:58

Шкарлет ще не визначився із Толстим

Шкарлет ще не визначився із Толстим
Над питанням виключення Льва Толстого зі шкільної програми буде працювати ціла робоча група, сказав Сергій Шкарлет. Фото: Facebook-сторінка

Рішення щодо виключення із навчальних програм таких російських авторів, як Борис Пастернак, Лев Толстой і Федір Достоєвський, ще не прийнято.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, відповідаючи на запитання, чи ці автори вже точно у минулому, пише "Укрінформ".

"Рішення ще не прийнято стосовно них. Нам тільки у п'ятницю надійшов проєкт експертної групи, і ми його офіційно ще не вивчали. Але найближчим часом ми його оприлюднимо і приймемо рішення", - сказав очільник МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труханову порадили "валити" в Росію

Наразі щодо змін до навчальної програми працює відповідна робоча група.

"Вона - дуже така щільна і наповнена великою кількістю фахівців, різного роду і ґатунку експертів. При цьому над оновленням змісту цієї програми працювали вже достатньо довго, на початку війни. Наразі маємо певний результат роботи групи. Але при цьому варто зазначити, що зміни внесені, і не всі вони однозначні", - заявив Шкарлет.

МОН збиратиме не тільки робочу групу щодо цього питання, а й інших представників Міносвіти.

І вже потім буде прийнято остаточне рішення - спільно з Інститутом модернізації змісту освіти, Академією педагогічних наук, Українським інститутом розвитку освіти - щодо змісту навчальних предметів, особливо зарубіжної літератури.

"Окремо у програмі МОН підсилює національно-патріотичне виховання, окремо додає протимінну діяльність тощо. Це ті речі, які наразі вкрай необхідні для набуття певних знань", - також сказав міністр.

Раніше перший заступник міністра освіти й науки Андрій Вітренко заявляв, що 2022 року змінять освітні навчальні програми. Багато російських книжок, зокрема "Войну и мир" Толстого вилучать з вивчення.

Цьогоріч замість чотирьох тестів зовнішнього незалежного оцінювання школярі складатимуть один національний мультипредметний тест.

19 червня Верховна Рада заборонила імпорт і росповсюдження книг та іншої видавничої продукції з РФ, тимчасово окупованих нею територій України та з Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Шкарлет ще не визначився із Толстим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути