неділя, 19 червня 2022 14:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Рада заборонила музику та книги з Росії

Рада заборонила музику та книги з Росії
В Україні заборонили російську музику та книги. Фото: ua.news

Верховна Рада України заборонила російську музику в українських медіа та громадському просторі.

"За" проголосували 303 нардепи. Про це повідомив голова фракції "Голос", член податкового комітету Ярослав Железняк у Telegram.

Так, законопроєкт 7273-д забороняє концерти російських виконавців в Україні та відтворення їхніх фонограм. Крім того, цей проєкт передбачає підтримку національного музичного продукту, збільшення частки української мови в радіоефірі, стимулювання трансляції україномовних дитячих та освітніх телепрограм. Цим же законопроєктом заборонено акустичне насильство у громад.транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пропонують списувати кредити на знищені через війну авто

Також парламент заборонив імпорт та росповсюдження книг та іншої видавничої продукції з РФ, тимчасово окупованих нею територій України та з Білорусі. "За" проголосували - 306 депутатів.

Проєкт 7459 забороняє імпорт видавничої продукції з Росії та Білорусі, продаж книжок авторів – громадян РФ. А також передбачає, що в Україні книги видаватимуться мовою оригіналу або в українському перекладі, а також мовами ЄС і корінних народів України.

Президент Володимир Зеленський 18 червня вніс до Верховної Ради законопроєкт про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству (Стамбульської конвенції). Він пропонує ратифікувати це окремою заявою.

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонила музику та книги з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути