Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2018 11:47

Ситник повідомив, коли почнуть садити корупціонерів

Ситник повідомив, коли почнуть садити корупціонерів
Впровадження закону про Антикорупційний суд буде складніше, ніж його прийняття. Фото: Громадське

Швидкому впровадженню закону про Вищий антикорупційний суд сприятимуть вибори 2019 року. Про це розказав на брифінгу директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Найбільшим проривом є закон про Антикорупційний суд. Його прийняли із врахуванням всіх зауважень внутрішніх і міжнародних експертів. Процес відбувався важко. Представники влади почали кричати, що це перемога. Це важкий крок для України, але не найсерйозніший. Найсерйозніший крок — імплементація закону.

Маємо закон, який набув чинності. Вже оголошений конкурс. Хотів би звернутися до людей, які підходять до вимог. Приходьте на конкурс, робота буде непроста, готуйтесь до вкидів, але хтось має робити таку роботу. Прошу допомогти завершити те, що ми почали".

Антикорупційний суд може запрацювати найближчим часом завдяки виборам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник про нічні поїздки до президента: Порошенко сам запрошував

"Часто запитують, коли його створять. Я рідко даю прогнози. Скажу одне — те, що входимо у виборчий період, сприятиме швидкому запуску. Потрібно щось розповідати виборцям. Зараз будуть прискорювати розгляд справ топ-корупціонери. Вони дуже бояться не створеної установи. Коли парламент прийняв рішення, що всі справи, передані в суди зараз, залишаться там, у фігурантів була велика вечірка. Але ейфорія тривала не довго — завдяки тиску міжнародних експертів і громадських активістів прийняли закон і положення про передачу в Антикорупційний суд".

Раніше, Артем Ситник розказав, що Петро Порошенко сам запросив його до себе додому вночі. Ситник не виключив, що його заступник Гізо Углава на початку 2015 року міг зустрічатися з екс-міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким.

Зараз ви читаєте новину «Ситник повідомив, коли почнуть садити корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути