Ексклюзиви
вівторок, 17 березня 2020 11:15

"Саджати чужих і захищати своїх" - Гончаренко розкритикував нову генпрокурорку

"Саджати чужих і захищати своїх" - Гончаренко розкритикував нову генпрокурорку
Народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко: "Ми обираємо генерального прокурора "Слуги", а не країни"

Призначення Венедіктової Генпрокурором призведе до посилення політичних переслідувань опонентів і захисту представників команди Володимира Зеленського від відповідальності.

Про це заявив народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко під час виступу з трибуни парламенту.

"Вимушений перейти на особистості, бо ми розглядаємо персоналію генерального прокурора, бо прокурор має захищати закон і українців. І Феміда має бути незаангажованою, без партквитка "Слуги народу" і не дивитися хто з якої партії. Що ми отримали – Венедіктова була депутаткою від "Слуги". Всі знають, що Зеленський любить, щоб генпрокурор був 1000%-во його людиною Він казав, що Рябошапка "на 100% його хлопець", а тепер він хоче "на 1000% свою дівчину" на посаді. Я цьому не дивуюся, бо насправді завдання перед Венедіктовою… Вона не пройшла відбір на суддю Верховного суду і її пропонують зробити генеральним прокурором. Але кажуть, що це нормально", – сказав він.

Також Гончаренко зазначив, що всі скандали навколо корупційних дій і порушення національних інтересів України з боку "Слуг" лишилися без уваги правоохоронних органів і це неприпустимо.

"Нам пропонують політично ангажовану людину, нам пропонують людину, яка буде керуватися вказівками президента. Тому що в неї два завдання – політичні переслідування і захистити своїх. Ми чуємо прямо в сесійній залі слова про п'ятого президента і якісь прізвища. Коли надурили людей і в холодильнику пусто, влаштовують шоу", – наголосив парламентар.

"Саджати своїх треба – за Оман, за тютюнову правку – 3 мільярди гривень в економічну кризу викинули. Пан Єрмак, який підписує в Мінську документи, які визнають ОРДЛО. Нам пропонують призначити людину, яка буде захищати своїх", – додав він.

Народний депутат підкреслив, що Венедіктова продовжила політичні переслідування, які розпочав Труба і щодо яких опубліковані в мережі підтверджені експертизою достовірні плівки.

"За три місяці в ДБР Венедіктова не розслідувала жодного факту корупції, тільки слухняно виконувала вказівки президента і продовжила справу Труби. Весь цей час ДБР займалася тільки політичними переслідуваннями – Федина, Звіробій тощо. Ми обираємо генерального прокурора "Слуги", а не країни", – сказав Гончаренко.

Зараз ви читаєте новину «"Саджати чужих і захищати своїх" - Гончаренко розкритикував нову генпрокурорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути