субота, 19 травня 2012 07:43

"Шанси виграти в Києві у Кличка досить високі" - експерт

"Шанси виграти в Києві у Кличка досить високі" - експерт
Кличкові ні до чого ставати весільним генералом, наголошує Сергій Таран Фото: paralel-media.com.ua

Лідера партії "Удар" Віталія Кличка підтримують люди, які очікують появи нових політиків. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

"Не ті, хто поділяють погляди традиційної опозиції, мають сентименти до Майдану, а хто проти всіх або розчарований попереднім вибором. Це змушує Кличка демонструвати поведінку, трохи відмінну від об'єднаної опозиції. Саме тому йому треба йти окремо", - наголосив політолог.

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко не прийшов 12 травня на форум об'єднаної опозиції під проводом "Фронту змін" Арсенія Яценюка та "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Цим він підтвердив намір іти на парламентські вибори окремим партійним списком, сходяться на думці експерти.

Водночас відкрите питання його участі у виборах міського голови Києва. У боротьбі за це крісло лідер "Удару" має перемогти голову столичної міськдержадміністрації Олександра Попова. Це буде непросто. Але ще більша проблема - у столиці повноваження мера суттєво менші, ніж у керівника адміністрації, якого призначає президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція бачить Кличка єдиним кандидатом у мери Києва - Томенко

"Ситуація з київськими виборами складна. Кличко достатньо довго заявляв про свої мерські амбіції. Але Партія регіонів зробила цю посаду суто символічною. Кличкові ж ні до чого ставати весільним генералом. Але якщо він ставить перед собою амбітні політичні цілі, йому варто йти на вибори в столиці та одночасно намагатися провести фракцію до парламенту. А вже там боротися за відновлення повноважень столичного мера. Шанси виграти в Києві у Кличка досить високі", - підкреслив Таран.

Думки інших експертів щодо шансів Віталія Кличка на виборах мера Києва й до парламенту читайте у журналі "Країна" № 19 (122) за 17 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Шанси виграти в Києві у Кличка досить високі" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути