четвер, 17 травня 2012 19:22

Найбільше українці не хочуть голосувати на виборах за Партію регіонів

Найбільше українці не хочуть голосувати на виборах за Партію регіонів
Згідно з опитуванням, Партія регіонів має найбільший антирейтинг в Україні. Фото: maidan.org.ua

Партія регіонів має найбільший антирейтинг в Україні. Із показником 32,2% голосів вона лідирує серед тих, за кого громадяни у жодному разі не голосували б на виборах до Верховної Ради України.

Такі дані соціологічного дослідження громадської думки оприлюднив на прес-конференції керівник соціологічних проектів Центру сприяння розвитку місцевого самоврядування та громадянських ініціатив "Третій Сектор" Сергій Дем'янов.

"Ми запитали, за кого люди в жодному разі не будуть голосувати, – говорить він. – На першому місці тут Партія регіонів на чолі з Миколою Азаровим – 32,2%. Наступною йде партія "Наша Україна" з Віктором Ющенком – 15,9%. Далі "Свобода" з Олегом Тягнибоком – 13,5%, КПУ з Петром Симоненком – 13%, "Батьківщина" з Арсенієм Яценюком – 11,1%, партія "Удар" Віталія Кличка – 4,4%, Народна партія Володимира Литвина – 4,1%, партія "Україна – Вперед!" Наталії Королевської – 4,1% і партія Анатолія Гриценка "Громадянська позиція" – 2,7%".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцопитування: "Батьківщина" з Яценюком – 21,6%, ПР з Азаровим – 17,7%

За словами Дем'янова, головною метою цього опитування було виявити рейтинги політичних сил, а також відношення громадян до об'єднуючих процесів.

"Під час дослідження громадської думки ми зафіксували досить високий ступінь політичної активності. Він виражається в тому, що взяти участь у голосуванні готові 81,5% респондентів і всього лише 18,5% не готові йти на парламентські вибори", – зазначив соціолог.

Соцдослідження проведено протягом 27 квітня – 6 травня. Опитано 1600 респондентів віком від 18 років. Вибірка – трьохступенева. Гранична похибка вибірки становить 2,9%.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше українці не хочуть голосувати на виборах за Партію регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

166

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути