четвер, 19 квітня 2012 19:11

Українці не збираються голосувати за кандидатів-корупціонерів - соціолог

Українці не збираються голосувати за кандидатів-корупціонерів - соціолог
Фото з сайту ukr.obozrevatel.com

Більшість жителів України не збираються голосувати за кандидата, який задіяний у корупційних діях, а також за політичну силу, до лав якої входять корупціонери.

Про це повідомила на прес-конференції Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

"За результатами соцопитування, дві третини українців ствердно відповіли, що не голосуватимуть за корупціонерів, – розповідає соціолог. – Питання для них звучало так: "Чи проголосуєте ви за кандидата, про якого знатимете, що він задіяний у корупції, якщо він щось робить для вашого округу? Наприклад, допоміг із ремонтом школи, роздає допомогу бідним тощо".

Тобто тут зійшлися дві мотивації. З одного боку ми знаємо, що головна умова голосування за кандидата-мажоритарника – це якщо він щось може зробити для цього округу. З іншого боку, якщо будуть знати, що він корупціонер, чи за такого благодійного проголосують? Як бачимо, більшість людей голосувати не хочуть. Причому це властиво для виборців усіх політичних сил".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин розповів анекдот про корупцію

На думку Бекешкіної, політичні партії, перш ніж виставляти когось від себе на округ, "мають рахуватися з такою громадською думкою".

Друге питання на цю тему до респондентів звучало так: "Чи проголосуєте ви за партію, в списках якої будуть кандидати, задіяні в корупційних діях?"

"Тобто це питання про те, чи може якась ложка дьогтю зіпсувати жбан із медом. Виявляється, що може. Адже 74% громадян за такий список не проголосують. Тому, я думаю, що політичним силам слід уважно подивитися на ці цифри й задуматися", – зазначила соціолог.

Зараз ви читаєте новину «Українці не збираються голосувати за кандидатів-корупціонерів - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути