субота, 19 червня 2021 14:56

Санкції РНБО проти Фукса похитнули позиції Терехова в Харкові - експерт

Санкції РНБО проти Фукса похитнули позиції Терехова в Харкові - експерт
Удар по Фуксу серйозно похитнув позиції Ігоря Терехова, вважає Цибулько. Фото: ua.news

Бізнесмен Павло Фукс, проти якого вчора РНБО ввела повний пакет персональних санкцій, для в.о. мера Харкова Ігорю Терехова не лише фінансовий ресурс, а й спосіб домовлятися з впливовими харків'янами.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook політичний експерт Володимир Цибулько.

За словами експерта, "санкції РНБО проти Павла Фукса і Дмитра Фірташа нібито наштовхують на думку, що Зеленський таки розуміє , що самими імітаційними заходами партнерів не переконаєш в своїх чесних намірах".

"Якщо Фірташ особливо погоди у внутрішній політиці тепер не робить, то удар по Фуксу серйозно похитнув позиції Ігоря Терехова як кандидата на посаду міського голови Харкова… Для Терехова зараз Фукс не лише фінресурс, але він в першу чергу, ще й спосіб домовлятися з іншими грошовими мішками", - пише Цибулько.

На думку експерта, після витіснення Фукса "Аваков, можна сказати, монополізував Терехова, але цим він і звузив Терехову поле для маневру. Він фактично цим витісненням виштовхує найбагатших харків'ян в обійми Добкіна. Тим більше, що у схемі з Аваковим всі оборудки доведеться укладати з Аваковим, адже несамостійність Терехова в Харкові притча во язицех. Кому потрібні зайві коліна, і зайві витрати, якщо Добкін буде гарантувати особисто?", - ставить питання Цибулько.

Експерт зазначив, що "Фуксу доведеться переналаштовувати свої схеми під інших виконавців, але найголовніше, що паузу в стосунках з Тереховим візьмуть ще кілька впливових політичних інвесторів, бо їм заїдатися з Банковою навряд чи хочеться".

Вчора секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками засідання Радбезу оголосив о введенні повного пакета санкцій проти бізнесмена Павла Фукса. За словами Данілова, в 2018 році державу незаконно позбавили 19 ліцензій на газові родовища і за цим стоять представники РФ, а також Павло Фукс.

Бізнесмен Павло Фукс, зокрема, відомий тим, що називав себе другом мера Харкова Геннадія Кернеса і усіляко демонструє підтримку на виборах міського голові Харкова секретарю міськради Ігорю Терехову.
Позачергові вибори міського голови Харкова призначені на 31 жовтня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Санкції РНБО проти Фукса похитнули позиції Терехова в Харкові - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути