середа, 28 листопада 2012 01:20

Саакашвілі про новий уряд Грузії: "Це відкинуло нас назад"

Саакашвілі про новий уряд Грузії: "Це відкинуло нас назад"
Михайло Саакашвілі переконаний, що грузинський народ не хоче арештів попереднього уряду. Фото: newsline25.ru

Президент Грузії Михайло Саакашвілі переконаний, що грузинський народ не бажає арештів представників попереднього уряду. Про це він сказав в інтерв'ю 5 каналу.

Відповідаючи на запитання, як після реформування правоохоронної системи в Грузії, вона може  порушувати справи проти політичних опонентів влади, президент наголосив:

"Хочу нагадати, що це все ж є пострадянське суспільство з проблемами, які зазвичай є в пострадянському суспільстві. Але, по-друге, можу сказати, що це проблеми дуже складні. І реформування правоохоронної системи – це не є питанням однієї генерації".

Саакашвілі додав: "По-перше, нам потрібно розуміти, що Грузія також грає на цьому полі і вона стала, за визначенням Європи, найменш криміналізованою країною згідно з даними ЄС, ніж, скажімо, Ісландія чи Німеччина".

Водночас, він не заперечує, що навіть такою системою можуть зловживати.

"Є законність, є порядок. Але це не означає, що цією системою не можуть зловживати. В новому уряді є багато людей, які були звільнені, працювали в старій системі і дехто з них навіть був заарештований. І ці старі люди, які працювали в старій корумпованій системі, повернулися. Це люди, які не працювали в системі багато років. Вони розлючені. І зараз це такий собі їхній реванш", - розповів він.

Президент додав: "З іншої боку, треба сказати, що ми завершили реформу системи і  речі стали більш складними. Це речі тривалі і мені не дивно, що ми стикаємося з такими проблемами. Мені це прикро, бо коли я побачив, хто прийшов у цей уряд... це відкинуло нас назад, де ми були раніше".

Водночас, Саакашвілі переконаний, що грузинський народ не очікує від нового уряду арештів представників попередньої влади, а очікує від нього виконання своїх обіцянок.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі про новий уряд Грузії: "Це відкинуло нас назад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути