Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2012 00:02

Тбіліський Суд заарештував колишнього заступника міністра МВС Грузії

Тбіліський  Суд заарештував колишнього заступника  міністра МВС Грузії
ФОТО: neftegaz.ru

Тбіліський міський Суд у неділю призначив попереднє ув'язнення в якості запобіжного заходу віце-мерові, колишнього заступника міністра внутрішніх справ Грузії Шоте Хізанішвілі. Хізанішвілі звинувачують у перевищенні посадових повноважень і таємних записів розмов представників що перемігшої на парламентських виборах коаліції "Грузинська мрія".

"Хізанішвілі не керував ніякою оперативною роботою в МВС, тому всі пред'явлені йому звинувачення носять мету лише затримання колишнього міністра внутрішніх справ Вано Мерабішвілі, так як Хізанішвілі знаходиться в тісних з ним стосунки, а також мене, так як протягом останнього місяця він був моїм заступником", - заявив у неділю журналістам після засідання суду мер Тбілісі Гігі Угулава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Єдина подібність між Ющенком і Саакашвілі — це дружини-іноземки" - Кіпіані

Раніше генсек "Єдиного національного руху", екс-прем'єр Грузії, колишній глава МВС Вано Мерабішвілі заявив, що зробить все для звільнення Хізанішвілі. "Я добре розумію, що Хізанішвілі затримали з метою чинити на мене тиск, так як ми дружимо сім'ями", - заявив Мерабішвілі.

За даними Головної прокуратури Грузії, дванадцять чиновників МВС арештовані за створення і використання комп'ютерного вірусу, що дає доступ до комп'ютерів громадян та дозволяє здійснювати відео - і аудіозаписи. В передвиборний період, за даними слідства, ними були організовані записи розмов лідерів опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Партія Саакашвілі посиплеться, у грузинському парламенті будуть "тушки"

У Грузії 1 жовтня відбулися парламентські вибори, в яких перемогла коаліція "Грузинська мрія". "Єдиний національний рух", колишня правляча партієя з часів "революції троянд", перейшла в опозицію.

Парламент нового восьмого скликання 25 жовтня затвердив новий уряд на чолі з прем'єром Іванішвілі.

Зараз ви читаєте новину «Тбіліський Суд заарештував колишнього заступника міністра МВС Грузії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути