субота, 13 жовтня 2012 09:47

"Бідзіна Іванішвілі хоче реанімувати економічні й культурні зв'язки з Росією" - експерт

"Бідзіна Іванішвілі хоче реанімувати економічні й культурні зв'язки з Росією" - експерт
Після 2013-го Саакашвілі може очолити опозиційну партію, наголошує Гела Васадзе Фото: newsgeorgia.ru

Бідзіна Іванішвілі може переслідувати найбільш непоступливих силовиків. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Гела Васадзе.

"Якщо між лідерами буде протистояння, то десь за півроку неминучі дострокові парламентські вибори", - наголосив він.

1 жовтня в Грузії відбулися парламентські вибори. Опозиційна "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі набрала майже 55 відсотків голосів. За "Єдиний національний рух" президента Михаїла Саакашвілі проголосували 40 відсотків виборців. Жодна з інших партій не подолала 5-процентний бар'єр.

"Особливих змін у зовнішній політиці не станеться. Іванішвілі чітко оголосив, що зовнішньополітичні пріоритети Грузії – це США і ЄС. "Національний рух" звинувачує його у проросійськості, але це більше пропаганда. Хоча, звісно, Іванішвілі збив свій капітал у Росії у 1990-х. Має контакти в тамтешньому кримінальному світі. Він хоче реанімувати економічні й культурні зв'язки з Росією. Головне, щоб не за рахунок легітимації статусу Кремля у Південній Осетії та Абхазії. Іванішвілі вважає ці території частиною Грузії, окупованою росіянами. У його команді є люди, які вірять, що можна домовитися з Південною Осетією та Абхазією. Якщо поводитися з ними правильно і визнати сторонами конфлікту, тоді вони погодяться на співіснування з грузинами у рамках однієї держави. Але це неможливо, доки їх підтримує Кремль", - підкреслив Іванішвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер із французьким паспортом очолить Грузію

Політолог зауважив, що після 2013-го Саакашвілі може очолити опозиційну партію.

"Якщо він піде з посади президента цього року, сумніваюся, що його оберуть її лідером. Відповідно, він зникне з політики й стане приватною особою. У Грузії є закон про імунітет президента і його родини. Цим законом він убезпечений від переслідувань", - наголосив він.

Думки інших експертів щодо того, як змінюватиметься Грузія після перемоги опозиції на парламентських виборах, читайте у журналі "Країна" № 39 (142) за 11 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Бідзіна Іванішвілі хоче реанімувати економічні й культурні зв'язки з Росією" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути