неділя, 14 жовтня 2012 08:23

"Навряд чи Іванішвілі повторюватиме помилки Януковича" - політолог

"Навряд чи Іванішвілі повторюватиме помилки Януковича" - політолог
Яна Кобзова сподівається, що після відходу з посади президента Саакашвілі не переслідуватимуть Фото: top.rbc.ru

Росія точно не виграє від зміни влади в Грузії. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила експерт Європейської ради міжнародних відносин Яна Кобзова.

1 жовтня в Грузії відбулися парламентські вибори. Опозиційна "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі набрала майже 55 відсотків голосів. За "Єдиний національний рух" президента Михаїла Саакашвілі проголосували 40 відсотків виборців. Жодна з інших партій не подолала 5-процентний бар'єр.

"Грузини змінили її не тому, що хочуть покращення стосунків із Москвою, а тому, що Саакашвілі не забезпечував підвищення рівня їхнього життя. Можливо, Росія відкриє свій ринок для грузинського вина. Але не більше. Проте це відбудеться лише після відходу Саакашвілі, бо з ним росіяни взагалі не хочуть мати справи. Москва визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії – і вже нічого не можна змінити. А це – головне для Грузії. Тобто відносини не можуть покращитися кардинально", - наголосила вона.

За словами експерта, опозиція критикувала багато реформ Саакашвілі, і зараз вони спробують їх удосконалити: "Велике питання, що з цього вийде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бідзіна Іванішвілі хоче реанімувати економічні й культурні зв'язки з Росією" - експерт

"Партія Саакашвілі піде в опозицію. Наступний рік буде такий самий, як у Франції, – коли президент і парламент належать до різних партій. Проте це "співжиття" для такої країни, як Грузія – зовсім нове явище. Якщо, наприклад, чіпатимуть його реформу поліції, яку Саакашвілі вважає своїм успіхом, то такий закон він не підпише. І може бути конфлікт", - підкреслила Кобзова.

Політолог сподівається, що після відходу з посади президента Саакашвілі не переслідуватимуть.

"Грузини ж бачать, що відбувається в Україні. Навряд чи Іванішвілі повторюватиме помилки Януковича", - зауважила вона.

Думки інших експертів щодо того, як змінюватиметься Грузія після перемоги опозиції на парламентських виборах, читайте у журналі "Країна" № 39 (142) за 11 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Навряд чи Іванішвілі повторюватиме помилки Януковича" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути