вівторок, 27 листопада 2012 16:30

Опозицію можна посадити в тюрму, але це не допоможе укріпити владу: Саакашвілі в Києві

Опозицію можна посадити в тюрму, але це не допоможе укріпити владу: Саакашвілі в Києві
Фото: kazbeginews.wordpress.com

В Грузії зараз проблеми, тривають арешти (високопоставлених чиновників - "Gazeta.ua"). Якщо хтось вважає, що політичні питання можна вирішать через арешти, то я в цьому не впевнений.

Про це заявив президент Грузії Михайло Саакашвілі під час дипломатичного клубу Фонду "Відкрий Україну", який проходив у Києві, передає Gazeta.ua.

"Ну посадять у в'язницю всю опозицію, ну буде вся опозиція сидіти у в'язниці. Але від цього вона не перестане бути опозицією, не перестане говорити. Цим владу не укріпити. Навіть якщо через суд спробувати вирішити політичні проблеми, то цей шлях нікуди не приведе. Це інерція радянського минулого, коли людину можна було заховати в Сибір і списати. Наші в'язниці все в центрі Тбілісі. Є багато засобів комунікації. Можна спробувати закрити політичну систему, закрити телебачення і залишити один канал. В епоху інтернету це неможливо. Будь маленька щілина тут же перетворитися на величезний простір", - зазначив грузинський президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За невиконання норми про персональне голосування має бути відповідальність аж до кримінальної - нардеп

Він сказав, що за останні роки грузинська економіка дуже сильно виросла. Але люди втомлюються від будь-якого уряду. Вони звикають сприймати обсяг і розмах розвитку країни як належне. Люди думають, що так воно і повинно бути, і вимагають більшого. Вони не вважають це заслугою уряду.

"Ми передали всю виконавчу владу нової коаліції. Ми це зробили свідомо. Я підозрював, що це буде використано проти нас. Але нова влада каже, що опозиція повинна ще й замовчати. Ось це не вийде", - відмітив очільник Грузії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніяких 40 мажоритарників у них немає, це брехня - Соболєв про заяву Чечетова

На його думку, в країні має бути збережена політична система, яка дозволяє періодично міняти уряд шляхом виборів. Щоб була демократія, треба мінімум два рази змінити уряд через вибори.

Внутрішньополітичну ситуацію в Україні Саакашвілі коментувати відмовився, утім поздоровив Юлію Тимошенко із Днем народження.

Нагадаємо, за зміною уряду у Грузії після парламентських виборів послідувала хвиля арештів колишніх високопосадовців.

Зараз ви читаєте новину «Опозицію можна посадити в тюрму, але це не допоможе укріпити владу: Саакашвілі в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути