вівторок, 27 листопада 2012 02:45

В опозиції запевняють, що демаршів на підготовчому засіданні не робили

В опозиції запевняють, що демаршів на підготовчому засіданні не робили

За останні роки не було ухвалено жодного закону із дотриманням законодавства.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав народний депутат Сергій Сас.

"Опозиційні сили, які обралися до парламенту – "Батьківщина", УДАР, "Свобода" - йшли на вибори з гаслами, опозиційними до чинної влади. Одним із пунктів наших передвиборчих програм було те, щоби, в решті-решт, встановити у Верховній Раді конституційний порядок. Порядок цей полягає в тому, щоби було виконано вимоги статті Конституції та регламенту ВР, які передбачають особисте голосування народних депутатів у сесійній залі", - наголосив парламентар.

Саме тому, за словами Саса, на засіданні підготовчої групи опозиція демаршу не влаштовувала, а просто намагалася добитися того, аби виконувалися конституційні норми.
"Коли ми прийшли на перше засідання підготовчої групи, то поставили питання, що Верховна Рада 7-го скликання не може працювати  тому режимі, в якому працював парламент 6-го скликання. Адже тотальне і постійне невиконання приписів Конституції та інших законів призвели до того, що за останні роки мені важко пригадати, щоб хоча б один із законів сприймався із дотриманням процедури", - підкреслив він.

Сас запевнив: "Тому на першому засідання, ми демаршів ніяких не робили, як це повідомляли ЗМІ, а ми прийшли і заявили, що Верховна Рада  має починати свою роботу з дотриманням вимог Конституції. Потрібно встановити конституційний порядок у Верховній Раді України. І всі голосування повинні відбуватися чітко у відповідності до Конституції".

Зараз ви читаєте новину «В опозиції запевняють, що демаршів на підготовчому засіданні не робили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути