вівторок, 27 листопада 2012 10:05

За невиконання норми про персональне голосування має бути відповідальність аж до кримінальної - нардеп

За невиконання норми про персональне голосування має бути відповідальність аж до кримінальної - нардеп
"Чинна ВР має розчистити поле для роботи наступного парламенту". Фото: news.dt.ua

За порушення норми про персональне голосування має бути введена відповідальність.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав народний депутат Сергій Сас.

Він наголосив, що спочатку підготовча група має прийняти рішення щодо запровадження особистого голосування, а вже потім запроваджувати відповідальність депутатів за порушення цієї норми.

"Ця підготовча група складається з двох частин — народні депутати чинного скликання, їх там значна кількість, і ті народні депутати, які вперше прийшли до парламенту, - підкреслив він. - Та якщо говорити про технічно-політичне вирішення цього питання, можна це зробити без проблем ще цією Верховною Радою, вирішити це питання і розчистити поле для роботи парламенту наступного скликання".

Нардеп додав: "Але це лише перший крок в напрямку реалізації положення статті Конституції. Наступним кроком повинно бути запровадження відповідальності. Бо будь-яка норма, яка передбачає певний обов'язок, повинна мати санкції за невиконання цього положення. І санкції можуть бути, посилаючись на досвід парламенту, аж до кримінальної відповідальності. Зокрема як це є в парламенті Ізраїлю та в інших країнах".

"Переконаний, що колись це треба починати. І настав той час, коли опозиція, маючи на увазі контроль за владою, повинна забезпечити конституційний порядок у ВР. Ми ніколи не заперечували і не можемо заперечувати один з основних принципів демократії — права більшості приймати рішення. Але ми в праві вимагати від більшості дотримуватися процедури при прийнятті рішення", - підкреслив Сас.

Зараз ви читаєте новину «За невиконання норми про персональне голосування має бути відповідальність аж до кримінальної - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути