понеділок, 14 жовтня 2013 09:32

Рудьковський прибрав до рук партію Мороза

Рудьковський прибрав до рук партію Мороза
Микола Рудьковський. Фото: www.pl.com.ua

Лідером Соціалістичної партії України 13 жовтня був обраний Петро Устенко, який до цього обіймав посаду голови партії.

Таке рішення прийняли партійці під час XIX з'їзду СПУ, повідомляє "Комерсант-Україна".

Також, на посаду голови СПУ був обраний Микола Рудьковський, який раніше, в 2011 році, вже претендував на цей пост, але тоді перемога з перевагою в 15 голосів дісталася засновнику СПУ Олександру Морозу.

Пізніше Рудьковський на парламентських виборах 2012 року пройшов до Верховної Ради по округу № 210 (Чернігівська область) як самовисуванець.

У Соцпартії запевняють, що Рудьковський відновився в лавах СПУ близько року тому під час виборчої кампанії на минулих парламентських виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" звинуватила Партію регіонів у "переведенні стрілок" на міфічний фашизм

"Від багатьох партійців надходили пропозиції, щоб Микола Рудьковський очолив партію. ??Особливо тепер, коли він став депутатом Ради, щоб у СПУ була трибуна в парламенті. Я особисто впевнений, що Микола Миколайович допоможе повернути Соцпартію на велику політичну арену", - заявив голова Центральної контрольної комісії СПУ Микола Салтановський.

Крім того, в ході з'їзду було затверджено нові статут і програма СПУ. Саме ці документи передбачають наявність двох керівників в партії - голови та лідера.

"Голова партії реалізує політичний курс, він же буде керівником фракції, якщо у нас буде своя група або фракція у Верховній раді. У компетенції лідера швидше організаційні та внутрішньопартійні питання", - пояснив Салтановський.

За словами Юрія Ткаченка, Олександр Мороз збереже свою посаду засновника СПУ, а також отримає пост в партійній організації, яка координуватиме роботу всіх напрямків діяльності політичної сили.

Зараз ви читаєте новину «Рудьковський прибрав до рук партію Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути