вівторок, 16 липня 2013 10:44

Пенсіонери повертаються - політолог про реанімацію партії Литвина

Пенсіонери повертаються - політолог про реанімацію партії Литвина
Фото: radiosvoboda.org

Відновлення діяльності Народної партії має дві причини. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець.

За його словами, лідер Народної партії Володимир Литвин націлений на місцеві вибори, які відбудуться у жовтні 2015 році. Експерт пояснив, що той хоче взяти в них участь, сподіваючись, що йому вдасться урвати свій шматок "пирога".

Березовець вважає ще однією причиною президентські вибори 2015 року. "У 2004 та 2009 році у Партії регіонів та Януковича вже була така технологія, коли він підписував договори про співпрацю із різними партіями. Останній раз йшлося про 70 політичних сил. Це робиться, аби продемонструвати політичну підтримку. З цієї точку зору Народна партія, яка має невеликий відсоток підтримки — в межах одного, відбувається така дія, аби отримати фінансування. Коли Януковичу, як кандидату, потрібно буде показати цю єдність, будуть спонсорувати всі подібні партії", - зазначив він.

Політолог зауважив, що Литвину ця співпраця із Януковичем вигідна. "Бо в нього така ситуація, як у відомій радянській комедії "Кавказька полонянка" - або його Янукович веде під вінець, або наступний президент віддає його прокурору. Тому вибору у Литвина насправді не залишилося. Насправді йому могли цю ідею порадити. Він буде змушений завжди підтримувати кандидата Януковича", - пояснив Березовець.

"Сьогодні вже розпочинається президентська кампанія. Свій альтернативний уряд створила "Свобода". З якого дива це було потрібно? Вони що, мають шанс зараз прийти до влади? Ні. Це все ознаки того, що кожен із кандидатів починає підтягувати під себе всі можливі ресурси. Тому реанімація партії Литвина є "першою ластівкою". Не виключаю, що в якійсь формі може відродитися і "Сильна Україна" Сергія Тігіпка, хоча Мін'юст її офіційно ліквідував, а її партійці були змушені обирати, чи йти їм у Партію регіонів. Але як політична технологія, напівмертві партії, про які забули, поновляться. До цього числа можна віднести і Соцпартію Олександра Мороза. Дуже непомітно нещодавно пройшла новина, що відбувся з'їзд СПУ, на якому знову Сан Санич був підтриманий у якості лідера. Хоча він ніби вже ж махнув рукою і сказав, що йде з політики. Однак це не так. Пенсіонери повертаються. Маємо такі прямі та непрямі ознаки наближення президентських виборів", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери повертаються - політолог про реанімацію партії Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути