субота, 10 лютого 2018 19:51

Росія не буде шукати своїх зниклих безвісти на Донбасі

Росія не буде шукати своїх зниклих безвісти на Донбасі
РФ відмовляється від пошуків своїх зниклих громадян на Донбасі. Фото: "Главком"

Українські чиновники відправили депутатські запити в СБУ, ГПУ і МВС, з метою отримання інформації про кількість ідентифікованих загиблих росіян на території Донбасу.

Запит подавали народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова та Ірина Фріз, разом із першим заступником голови Верховної Ради України Іриною Геращенко, яка й написала про це на сторінці Facebook.

"Лише цього тижня українські військові передали останки двох загиблих росіян. Звичайно, за роки російської агресії проти України випадків, коли після експертизи ДНК чи співпадіння документів й інших обставин, росіяни забирали останки своїх рідних з моргів чи поховань на Сході України, було набагато більше. Утім, РФ і її представники в мінській групі і в нормандському форматі категорично відмовляються делегувати своїх експертів до механізму за участі МКЧХ для пошуку зниклих безвісти",- зазначає Ірина Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивезли два КамАЗи трупів: авіація США розбомбила російських найманців в Сирії

За її словами , координатори ОБСЄ займають у цьому питанні недостатньо активну позицію. Однак, це дуже важливе питання, адже чим більше інформації про справжні масштаби загиблих на Донбасі росіян буде відомо, тим більше шансів розблокувати процес пошуку зниклих на окупованому Донбасі із залученням МКЧХ, який у свою чергу допомагатиме у пошуках українських зниклих.

Росія несе великі втрати на Донбасі, лише у грудні кількість загиблих росіян становила 608 людей.

Зараз ви читаєте новину «Росія не буде шукати своїх зниклих безвісти на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути