вівторок, 06 грудня 2011 15:58

Росію завжди буде дратувати саме існування України - нардеп

Росію завжди буде дратувати саме існування України - нардеп

Звинувачуючи Україну у фінансуванні подій у Південній Осетії, Росія намагається відволікти увагу від своїх внутрішніх проблем.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від НУ-НС, член групи з міжпарламентських зв'язків з Грузією Андрій Парубій.

"Ситауція у Південні Осетії дуже характерна і свідчить про величезну кризу впливу Росії, навіть у тому регіоні, який вони демонстративно показували, як регіон, який прихильний до Росії, де на кожному повороті стоять їхні танки", - наголосив нардеп, коментуючи події у Південній Осетії після виборів президента самопроголошеної республіки.

Парубій переконаний, що спроба звинуватити Україну у фінансуванні подій у Південній Осетії пов'язана з тим, що влада РФ намагається відволікти увагу від внутрішніх проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин не згоден з Європарламентом: Росія на Україну не впливає

"У цьому випадку, є спроба шукати проблеми і причини проблем в Росії та її сателітів не в собі, а зовні. А зовні найлегше їх шукати у Грузії й Україні. Для Росії це є найбільші подразники у плані побудови їхнього майбутнього, майбутньої імперії. Тому це звична тактика: свої внутрішні проблеми, проблеми внутрішнього розкладання вони намагаються перекинути на інших, і традиційно серед тих інших стоять Грузія і Україна", - наголосив він.

Парубій також наголосив, що Росію завжди дратуватиме саме існування України, незважаючи на її лідерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук: в Європі розуміють - якщо Україна буде в ЄС, то Російська імперія не відбудеться

"Для Росії є подразником саме існування України як держави. Тому я думаю, що Янукович, який думав, що він зможе налагодити рівні відносини з Росією, дуже в цьому помилявся. Здаючи їм територію Криму під флот, він думав, що таким чином отримає їхню ласку. Але цей приклад ще раз показує, що Росія хоче так багато, що стільки не зможе віддати жоден президент", - вважає він.

"Її весь час буде подразнювати Україна, яка б влада тут не була на чолі. Тому чинній владі треба робити відповідні висновки для того, щоб вибудовувати свої взаємини з Росією. І це напевно ще один аргумент, щоб 19 грудня підписати угоду про політичну асоціацію з Європейським Союзом і бачити майбутнє України там", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія затягує Україну в радянську модель торгівлі

За словами Парубія, з чинною російською владою вибудовувати рівні відносини буде неможливо, бо "вона весь час буде агресивно діяти щодо України, аж поки повністю не поширить свій вплив на українську політику".

Він також переконаний, що МЗС має дати жорстку відповідь на таке звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія та Європа грають з Україною у "втрачений шанс"

"Держава, яка себе поважає, повинна жорстко реагувати на подібні випади. Якщо цього не зробити, це означає, що Росія і надалі буде використовувати Україну як громовідвід для вирішення своїх внутрішніх проблем", - підсумував нардеп.

Як повідомлялося, президент Південної Осетії Едуард Кокойти сьогодні заявив, що те, що відбувається у самопроголошеній Південній Осетії, організовано спецслужбами Грузії і фінансується через Грузію та Україну.

Зараз ви читаєте новину «Росію завжди буде дратувати саме існування України - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути