понеділок, 14 листопада 2011 19:54

Кравчук: в Європі розуміють - якщо Україна буде в ЄС, то Російська імперія не відбудеться

Кравчук: в Європі розуміють - якщо Україна буде в ЄС, то Російська імперія не відбудеться

Україна має вимагати від ЄС гарантії майбутнього повноправного членства у Євросоюзі.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив екс-президент України Леонід Кравчук.

"Єдино що ми наполягаємо, і, думаю, правильно наполягаємо, щоб Європейський Союз дав нам європейську перспективу. Щоб ми знали, що якщо ми пройдемо цей шлях асоціації, то це шлях відкриє нам дорогу до Європи. І для нас не буде проблем коли ми вирішимо і питання верховенства права, і питання демократичного судочинства та інші", - вважає екс-президент.

Кравчук також запевнив, що після вступу до ЄС, спочатку Україні буде дуже погано: "Ми йдемо у конкурентне середовище, де треба виживати, боротися, виробляти кращі товари й опановувати ринком. Хай всі скажуть, що готові до цього. Вони не знають, може завтра стане трішечки гірше і можливо так і  стане. Але через 5 років ми вийдемо на інший обрій. Та ці 5 років треба почекати".

За його словами, Європа зацікавлена у тому, щоб Україна стала членом ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров натякнув, що Янукович звільнить Тимошенко заради ЄС?

"Є два великих глобальних питання: перше - Україна – це колосальний ринок для Європи. Україна – це чудова земля і можливість вирішити проблему продовольства, яка зараз виходить на одне з глобальних місць, - підкреслив він. – І друге – це політичне питання".

На думку екс-президента, Європа хоче долучити Україну до ЄС, щоб таким чином захиститися від проблем з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наша Україна" хоче, аби Рада допомогла Януковичу асоціюватись з ЄС

"Європа абсолютно точно знає, якщо Україна з Європою – Російська імперія не відбудеться. Як тільки Україна піде в обійми Росії, східний вектор політики Європи стане дуже слабким. Тоді є шанси, що імперські амбіції Росії реалізуються. І тоді буде те, що було – протистояння, гонка озброєнь. Це колосальні затрати і колосальні небезпеки. Європа це прекрасно розуміє. Вони знають свої проблеми, які можна вирішити, взявши Україну до ЄС", - переконаний він.

Кравчук водночас додав, що "цілком природно, що вони не можуть нас взяти такими, якими ми є сьогодні". "Ми ж повинні провести себе до порядку", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук: в Європі розуміють - якщо Україна буде в ЄС, то Російська імперія не відбудеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути