пʼятниця, 21 жовтня 2011 11:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ЄС не поступиться у справі Тимошенко, коли Україною править "диктатор" - Бжезинський

ЄС не поступиться у справі Тимошенко, коли Україною править "диктатор" -  Бжезинський

Євросоюз не поступиться у справі Юлії Тимошенко в умовах, коли Україною править "диктатор".

Про це заявив провідний американський геостратег, колишній радник з національної безпеки президента США Джиммі Картера у Вашингтоні Збігнєв Бжезинський, повідомляє "Голос Америки".

"Для ЄС (в питанні Тимошенко) на карту поставлено не лише майбутнє відносин з Україною, а і сама Європа. Концепція Європи грунтується на взаємопов'язаності понять суверенітету та демократії, на основі яких вибудовується співпраця та політична єдність", - заявив Бжезинський

"Для тих, хто хоче бачити Україну в Європі, існує спокуса повести себе в дусі Макіавеллі. Мовляв, забудьмо про Тимошенко, приймімо Україну і все буде добре. Втім, існує проблема. Таке ставлення з боку Європи до корумпованої, керованої диктатором України дало б підстави корумпованій та керованій диктатором Росії очікувати такого ж ставлення до себе. Ніхто в Європі не піде на такі умови", - зазначив він.

Бжезинський також сказав, що справа Тимошенко є головним випробуванням для демократії в Україні: "Справою Тимошенко Україна ізолює себе від Заходу. Позиція Януковича, як президента України, у спілкуванні з Путіним послаблюється".

За його словами, віддалення України від Європи грає ну руку лише Путіну та Росії, і не є в інтересах Януковича: "Іноді Янукович займає рішучу проукраїнську позицію. В одному із інтерв'ю він, звертаючись до Москви, сказав, що з Україною не варто спілкуватись з позиції сили. Янукович додав, що Росія намагається загнати Київ до Митного Союзу. Це хороші заяви. Втім справа Тимошенко, яка є продуктом рішень Януковича, зменшує його можливості реагувати на тиск".

Бжезинський також зазначив, що справа Тимошенко є наслідком погіршення якості лідерів на чолі України протягом 20-ти років незалежності:

"Подивімося на Кравчука, потім на Кучму, Ющенка, Януковича. Наскільки чітко кожен з них формулював цілі свого президентства? Якого прогресу кожен з них досяг у досягненні поставлених цілей? Наскільки ці цілі були сфокусовані на консолідації національного суверенітету та розвитку демократії?", - наголосив геостратег.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не поступиться у справі Тимошенко, коли Україною править "диктатор" - Бжезинський ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути