четвер, 20 жовтня 2011 09:23

Янукович: ми не будемо проситися до Європи як бідні родичі

Янукович: ми не будемо проситися до Європи як бідні родичі

Україна повинна отримати таку угоду з Європейським Союзом, яка потрібна Україні.

Про це заявив президент Віктор Янукович в телеінтерв'ю поету і журналісту Віталію Коротичу на Першому національному, повідомляє "Українська правда".

"Ми ставимо питання, щоб у цій угоді була відображена перспектива України, входження до Європейського Союзу. Якщо цієї перспективи не буде, угода буде порожньою, - зазначив він. - Вона навіть, ну я скажу, буде негативно впливати на процес євроінтеграційний. Тобто, мотивації немає в цій угоді".

Янукович нагадав, що "ця угода підписується один раз". "Якщо ми її зараз підпишемо, а парламент ратифікує, другої угоди вже не буде. І ця угода... наскільки вона залишиться - невідомо. Десятки років? Ми не знаємо", - заявив він.

"Безумовно, вони (Європейський Союз) не хочуть сьогодні брати будь-які зобов'язання на себе, тому що вони не впевнені, що вони будуть розширюватися. Ми це чуємо. Є держави, які категорично проти розширення ЄС, - зазначив президент. - Складається таке враження, що ми, як бідні родичі, просимося, а нас не пускають. Я цього не хочу. Я не хочу, щоб у нас були порушені наші права партнерські. І я хочу, щоб ми мали таку угоду, яка потрібна нам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охолодження відносин з Європою посилить позицію Росії

Президент нагадав, що на форумі "Східного партнерства" у Варшаві наполягав, що в угоді необхідно відобразити перспективу вступу України в ЄС: "Ми відповіді не отримали. Нам дали сигнали, що незадоволені в Європейській комісії, що ми наполягаємо".

"Тобто натякають, щоб ми зняли це питання. Я сказав, що якщо ви не готові підписувати цю угоду сьогодні, давайте почекаємо завтра, давайте післязавтра, давайте наберемося терпіння. Давайте, ви в чомусь не впевнені в Україну, давайте подивимося, як далі будуть йти в Україну реформи, як ми будемо рухатися ", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" побачили, як Україна відійшла від інтеграції до ЄС

"Ситуація склалася таким чином, коли ми сьогодні займаємо позицію, з якою наші партнери не хочуть рахуватися. І це головне, якщо говорити про переговорний процес з ЄС", - заявив президент.

У той же час, Янукович запевнив, що інших причин, в тому числі і щодо "справи Тимошенко", на сьогодні немає. "Справа Тимошенко - це, я переконаний в тому, що пройде час, і все воно стане на свої місця. Якщо вона невинна - прийме суд рішення і це буде рішення суду", - упевнений президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: ми не будемо проситися до Європи як бідні родичі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути