понеділок, 17 жовтня 2011 10:10

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кравчук: Україна впритул підійшла до Європи, та справа Тимошенко показала наші проблеми

Кравчук: Україна впритул підійшла до Європи, та справа Тимошенко показала наші проблеми

Україна ще ніколи не була так близько до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, тому українській владі потрібно терміново вирішити існуючі проблеми в галузі права та демократії, індикатором яких виступив процес над екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це заявив екс-президент України Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "Інтер".

"Ми впритул підійшли до Європи. Президент ОБСЄ сказав мені, що ще ніколи Україна не була так близько до підписання документів (про асоціацію України з ЄС). І ось суд над Тимошенко став "лакмусовим папірцем". Виявилося, що в питаннях демократії у нас багато проблем", - сказав Кравчук.

За словами Кравчука, для вирішення існуючих проблем в країні Верховній Раді потрібно розробити законодавство, а саме Кримінальний кодекс і Кримінально-процесуальний кодекси, а також посилити гуманітарний напрям у політиці.

"Ми живемо за кримінальним кодексом 1962-го року, ми судимо людей за іншою системою, аніж в Європі, ми не так розуміємо верховенство права, ми не так розуміємо конституційні принципи і таке інше. І тоді вони сказали: якщо ви, шановні, вибрали курс європейський, то приведіть до ладу не тільки економіку, соціальні проблеми, а й духовні, правові, судові", - сказав перший президент.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук: Україна впритул підійшла до Європи, та справа Тимошенко показала наші проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути