Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2011 18:55

Литвин не згоден з Європарламентом: Росія на Україну не впливає

Литвин не згоден з Європарламентом: Росія на Україну не впливає

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не поділяє позицію Європейського парламенту (ЄП) про значний вплив Росії на Україну.

"Що стосується положення (резолюції ЄП) про вплив Росії на відносини України з Євросоюзом, я вважаю, що кожна сторона виступає, виходячи зі своїх національних інтересів, і впливати можна на тих, хто піддається впливу, або на тих, хто хотів би, щоб на них впливали", - сказав Литвин на брифінгу в п'ятницю після зустрічі з маршалком Польського сейму Богданом Борусевичем.

"Потрібно просто кожному робити свою справу. Я не бачу в цьому великих загроз", - сказав він.

При цьому Литвин підкреслив, що проблеми, пов'язані з парафуванням і підписанням Угоди про асоціацію на майбутньому саміті Україна-ЄС в Києві 19 грудня, необхідно вирішувати в міру надходження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брюссель планує провести саміт Україна-ЄС на найвищому рівні

"Тому що, якщо ми без зупинки будемо "розігрівати" один одного перед 19 грудня, щоб не вийшло так, що одна зі сторін "перегріється", і головне тут, як у спорті - не перегоріти", - сказав він, додавши, що всі сторони повинні підійти до саміту 19 грудня з розумінням важливості події і дати відповіді "на прості, але дуже важливі питання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У графіку Януковича на 19 грудня запланований саміт Україна-ЄС - МЗС

"Парафування, а що після цього? Необхідно чітко визначити, як, коли і за яким графіком відбуватиметься ратифікація цієї угоди і всього, що з цим пов'язано. Я думаю, що ані Україна, ані ЄС не потрібен, власне, сам процес, а повинна бути чітка позиція про пункт призначення", - сказав український спікер.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не згоден з Європарламентом: Росія на Україну не впливає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути