середа, 18 серпня 2010 16:09

Росія починає розуміти, що Україна може мати свої інтереси - посол

Росія починає розуміти, що Україна може мати свої інтереси - посол

В Росії починають розуміти, що Україна - це серйозна держава зі своїми інтересами.

Таку думку в інтерв"ю газеті "Известия в Украине" заявив посол України в Росії Володимир Єльченко.

"На моє глибоке переконання, у Росії укріплюється розуміння того, що Україна - нормальна європейська держава зі серйозним потенціалом, але також і зі своїми інтересами, які можуть не завжди й не в усьому співпадати з російськими інтересами", - сказав дипломат.

Він також запевнив, що наша країна готова бути стратегічним партнером для РФ.

"Але водночас, - що Україна може й готова бути одним із найбільш важливих і надійних міжнародних партнерів Росії. Об'єднання українського й російського потенціалів на рівноправній і взаємовигідній основі в таких галузях, як авіабудування, космічна сфера, нанотехнології, енергетика, машинобудування, сільське господарство й багатьох інших сприятиме швидше й ефективніше вирішувати спільні для України й Росії завдання модернізації", - зазначив Єльченко.

"А це, у свою чергу, допоможе нашим країнам посісти й утримувати лідерські позиції у світовому розподілі праці", - додав він.

Посол наголосив, що "саме в такому характері україно-російських відносин зацікавлена й сама Україна".

"Не менш важливим завданням і для Києва, і для Москви є створення умов для забезпечення стабільності й довгостроковсті нинішнього характеру двостороннього партнерства. Ніхто не повинен сумніватися в тому, що нинішня атмосфера в україно-російських відносинах, нинішня обопільна налаштованість на всебічний розвиток і зміцнення нашої співпраці - це всерйоз і надовго", - заявив Єльченко, зазначивши, що довіра відновлена.

Наводячи за приклад вирішення питання про демаркацію кордону з Росією, посол запевнив, що зробить все необхідне для розвитку рівноправних відносин з РФ: "Ще багато чого належить зробити. Якщо все буде виходити так само успішно, як вдавалося до останнього часу, україно-російські відносини, безумовно, піднімуться на якісно новий щабель".

Як відомо, Єльченко був призначений послом України в Росії 2 червня.

Зараз ви читаєте новину «Росія починає розуміти, що Україна може мати свої інтереси - посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути