вівторок, 10 січня 2012 18:47

Родина Іващенка закликає припинити знущання та фізичне знищення екс-чиновника

Родина Іващенка закликає припинити знущання та фізичне знищення екс-чиновника

Сім'я колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка просить громадськість, у тому числі міжнародну, не допустити його "фізичного знищення" у СІЗО.

"Змушені звернутися до громадськості, у тому числі міжнародної, у зв'язку з уже відверто неприхованим не тільки намірами, а й діями держави зі знищення здоров'я Іващенка Валерія Володимировича. Знищення здоров'я в його нинішньому стані означає його фізичне знищення", - йдеться в заяві сім'ї Іващенка.

Родичі Іващенка стверджують, що держава в особі суду, прокуратури робить все виключно для того, щоб "фізично знищити людину, громадянина, замість того, щоб захищати його і його невід'ємні людські права, у тому числі на надання медичної допомоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іващенку у СІЗО загрожує параліч - адвокат

У заяві наголошується, що проти колишнього чиновника незаконно порушено кримінальну справу, а вина його на сьогоднішній день не доведена судом. При цьому він вже майже півтора року позбавлений волі на підставі "необгрунтованих, нічим не підтверджених звинувачень, грубо відмовлено у праві на лікування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики наполягають, що Іващенка треба лікувати у неврологічному стаціонарі

"Враховуючи викладене, для будь-якої людини, яка має розум і серце, зрозуміло, що всі ці дії, а точніше повна бездіяльність, є нічим іншим, як знущанням, фізичними та моральними тортурами. При цьому ці тортури здійснюється свідомо, оскільки нашу близьку людину змушують страждати від фізичних болей в публічних умовах. Зокрема, в залі судового засідання він перебуває, спираючись на палицю, і куди вже неодноразово викликалися бригади "швидкої допомоги", щоб зробити чергову знеболюючу ін'єкцію. І все це є очевидним приниженням людської гідності, незалежно від того, яку посаду він колись займав", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Іващенко поскаржився дипломатам, що у СІЗО його батько стає інвалідом

Нагадаємо, Генеральна прокуратура 20 серпня 2010 порушила відносно Іващенка кримінальну справу за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Деякий час він перебував у лікарні швидкої допомоги Києва, крім того, оголошував голодування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Іващенка підозра на онкологію

19 грудня колегія суддів Печерського районного суду Києва задовольнила клопотання адвокатів Іващенка і зобов'язала управління Державної пенітенціарної служби України в Києві та Київській області забезпечити його лікування.

Зараз ви читаєте новину «Родина Іващенка закликає припинити знущання та фізичне знищення екс-чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути