субота, 22 листопада 2008 14:04

Регіонали знають шлях виходу з кризи

Україні для виходу з економічної кризи потрібно повністю відмовитися від практики загального підвищення грошових доходів населення без ув"язки зі зростанням продуктивності праці, величиною джерел виплат доходів та можливостями товарного забезпечення. Така думка в статті для "Дзеркало тижня" висловили народні депутати від Партії регіонів, доктори економічних наук, професори Єфим Звягильський та Валентин Ландік.

"Всі проекти підвищення доходів, зокрема заплановані тарифними угодами всіх рівнів і колективними договорами між профспілками і працедавцями, передбачати і здійснювати по мірі зростання продуктивності праці. Будь-яка інша ідеологія - це повний і швидкий розвал вітчизняної економіки", - констатують депутати, повідомляє "ЛІГА".

Крім того, на думку професорів, необхідно припинити дію пільг і додаткових умов оплати праці державних службовців всіх рівнів і народних депутатів. Доцільно також обмежити співвідношення між мінімальними і максимальними розмірами заробітків працівників установ, організацій і підприємств, вважають вони.

Звягильський і Ландік підкреслюють, що для подолання і ослаблення наслідків важкої економічної кризи потрібні кардинальні зміни в економічній політиці держави. Пріоритетом, за їхніми словами, повинні стати не просто грошові доходи, а розвиток виробництва, продуктивність праці та лише на цій основі - зростання доходів.

"Необхідно вводити режим економії на всіх рівнях управління, присікати необґрунтовані та приховані витрати і зловживання, посилити контроль над витратами. Все це може здатися неринковими заходами. Але зараз ситуація надзвичайна, яка не просто допускає, але й вимагає адекватних заходів. До того ж ринок не означає дику стихію", - відзначають депутати.

Зараз ви читаєте новину «Регіонали знають шлях виходу з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути