четвер, 21 червня 2012 21:34

"Регіонали" хочуть ввести другу мову на догоду Путіну, але це у них не вдасться - нардеп

"Регіонали" хочуть ввести другу мову на догоду Путіну, але це у них не вдасться - нардеп
Андрій Парубій переконаний, що двомовності в Україні не буде. Фото: podrobnosti.ua

Партія регіонів продовжує сценарій з розколу країни, але двомовність ввести їй не вдасться.

Так народний депутат Андрій Парубій прокоментував заяву "регіонала" Вадима Колесніченка про те, що Партія регіонів наполягатиме на включенні до нової редакції Конституції положення про двомовність в країні.

"Я вважаю, що Партія регіонів повторює той сценарій, який вона обрала ще у 2003 році. Сценарій на розкол України, сценарій на протиставлення українців між собою і як спосіб цього, власне, піднімається мовне питання", - підкреслив нардеп.

Парубій додав: "У цьому випадку Колесніченко виступає просто людиною, яка озвучує месіджі Партії регіонів. Вони, проваливши всі економічні і соціальні питання, намагаються тепер мобілізувати виборця на рахунок мовного питання, для того, щоб цим затінити свої провали у сфері економічній".

"Звичайно, це робиться на догоду Путіну, для того, щоб показати свою відданість і готовність вирішувати на його користь ключові питання для Путіна на території України", - переконаний парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко втік з засідання комітету, назвавши обговорення "мовного" закону фарсом - Геращенко

Водночас, Парубій переконаний, що сьогодні немає жодних шансів у ПР ввести в Україні двомовність.

"На сьогодні це не має жодної перспективи, тому що Партія регіонів не має 300 депутатів, які б могли проголосувати за знищення української мови в Україні, - пояснив він. - Тому у цьому випадку це є політтехнологія, яка спрямована на мобілізацію виборця на догоду сусідній державі. Але ця пропозиція не може мати реальної перспективи в України".

Парубій також розповів, що ще невідома дата розгляду "мовного" законопроекту у другому читанні. За його словами, це ще не вирішили навіть у партії влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "мовний" закон треба 50 мільярдів гривень - "бютівець"

"Всередині Партії регіонів є велика дискусія: чи ставити у липні, чи ставити це питання у наступній вже сесії. Яким буде їхнє кінцеве рішення мені сказати важко, - підкреслив він. - Одне можу сказати — ми будемо готові чи 5 липня, чи у вересні для того щоб дати відпір цій провокаційній спробі, яку вони готують у парламенті".

Нардеп підкреслив: "Це закон, який зачіпає фундаментальні цінності України, йому протидіяти треба будь-якими способами, які тільки можливі".

На думку народного депутата, поправки, які зараз вносяться до "мовного" законопроекту навряд чи буде прийнято у Верховній Раді.

"Я не думаю, що ці поправки будуть прийняті більшістю. Але ці поправки дадуть для опозиції більше маневр для того, щоб озвучити свою позицію з приводу цього законопроекту. І для того, щоб переконати Верховну Раду не голосувати за цей законопроект", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко поскаржився в ГПУ на Фаріон через "мову окупантів"

"Я можу говорити за себе, що я зроблю все можливе, щоб цей законопроект не був прийнятий. Але в цілому чи він буде прийнятий, я не можу давати прогнозів. Я сподіваюся, що опозиція зробить все можливо, щоб цього не сталося", - підкреслив Парубій.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть ввести другу мову на догоду Путіну, але це у них не вдасться - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

101

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути