вівторок, 19 червня 2012 16:12

Колесніченко поскаржився в ГПУ на Фаріон через "мову окупантів"

Колесніченко поскаржився в ГПУ на Фаріон через "мову окупантів"
Вадим Колесніченко поскаржився на Ірину Фаріон у ГПУ. Фото: r-u.org.ua

Партія регіонів звернулася до Генеральної прокуратури з проханням дати оцінку висловлюванням представників об'єднаної опозиції з приводу російської мови, повідомив народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.

"Партія регіонів і президент України роблять все для того, щоб об'єднати наше співтовариство і захистити права кожного громадянина, незалежно від його віросповідання, мови і національності. І, звичайно ж, ми всі вітали створення Об'єднаної опозиції, до якої увійшли "Батьківщина", "Фронт Змін", "Свобода"," Народна самооборона ". І все співтовариство пораділо тому, що ціі панове прийняли рішення про висунення узгоджених кандидатів у народні депутати від цієї Об'єднаної опозиції. Адже узгоджений кандидат від опозиції - це людина, яка говорить все те, за що відповідає вся Об'єднана опозиція. Це, по суті, стратегія і програма дій даної політичної конфігурації", - зазначив політик, повідомляє прес-служба Партії регіонів у вівторок.

Колесніченко навів приклади висловлювань про російську мову і про людей, які розмовляють нею, депутата Львівської обласної ради, узгодженого кандидата від опозиції Ірини Фаріон.

"Вона сказала, що російська мова - це мова окупантів. При цьому вона ж в 2010 році оголосила, що тих, хто не володіє українською мовою, обов'язково посадять. А це, ні багато ні мало, 5 млн українців, для яких рідною мовою не є українська", - нагадав депутат.

"Але це особа демократичної політичної структури, яка рветься до влади. Я змушений нагадати ст. 10 Конституції, в якій чітко проголошується, що в Україні гарантується право на використання і захист російської мови та інших мов національних меншин. А ст. 11 Конституції говорить про те, що держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, а також розвитку етнічної, культурної, мовної самобутності всіх національних меншин України", - додав Колесніченко.

"Звичайно, на ці беззаконня ми не закриваємо очі, ми вже звернулися в Генпрокуратуру з проханням привести до тями подібних діячів демократії. Але головне, до чого ми закликаємо, - до толерантності та поваги до всіх громадян, незалежно від їхнього етнічного походження та мовної приналежності. Мабуть, мова людиноненависництва, ворожнечі, ненависті - це мова Об'єднаної опозиції, мова Яценюка, Тягнибока, Фаріон і всіх тих, хто не бажає поважати людей, які говорять рідною мовою", - заявив Колесніченко.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко поскаржився в ГПУ на Фаріон через "мову окупантів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

276

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути